Tuning

20/4/10

Στην ανάκληση 7.500 Land Cruiser και Lexus GX 460 προχωρά η Toyota στην Ευρώπη




Οι ιδιοκτήτες των προς ανάκληση αυτοκινήτων θα ειδοποιηθούν εγγράφως από την Toyota προκειμένoυ να προσέλθουν στα συνεργεία της φίρμας για την απαιτούμενη αναβάθμιση λογισμικού

Σε συνέχεια της ανάκλησης 34.000 SUV της παγκοσμίως η Toyota ανακοίνωσε ότι το προληπτικό αυτό μέτρο αφορά και τα μοντέλα Land Cruiser και Lexus GX 460 τα οποία διατίθενται στην Ευρώπη.
Η ανάκληση πραγματοποιείται προκειμένου να γίνει αναβάθμιση λογισμικού στο σύστημα ευστάθειας των ιαπωνικών SUV και όσον αφορά την Ευρώπη, περιλαμβάνει 7.500 Lexus GX 460 και Land Cruiser. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα Lexus GX 460 διατίθενται αποκλειστικά σε κάποιες από τις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης.
Σύμφωνα με την Toyota, στην Ευρώπη δεν έχει αναφερθεί κάποιο ατύχημα που να συνδέεται με το λόγο για τον οποίο πραγματοποιείται η ανάκληση.
H Τοyota υποστηρίζει ότι πρόκειται για ένα προληπτικό μέτρο καθώς τα προς ανάκληση αυτοκίνητα είναι απολύτως ασφαλή υπό κανονικές οδηγικές συνθήκες, με την διαφορά ότι αυτά που εφοδιάζονται με το σύστημα Kinetic Dynamic Suspension System το οποίο και αποτελεί μέρος του προαιρετικού εξοπλισμού τους, ενδέχεται να παρουσιάσουν τάσεις υπερστροφής κατά τις απότομες αλλαγές διεύθυνσης με υψηλές ταχύτητες. Ακόμα και σε αυτή την περίπτωση όμως, όπως σημειώνει η ιαπωνική φίρμα, πρόκειται για μια απολύτως ελεγχόμενη κατάσταση.
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Toyota "το φαινόμενο αυτό μπορεί να εμφανιστεί λόγω της μη έγκαιρης ενεργοποίησης του συστήματος VSC σε ακραίες όμως οδηγικές συνθήκες".
Σε παγκόσμιο επίπεδο το μέτρο της ανάκλησης των SUV της Toyota για τον επαναπρογραμματισμό του συστήματος ευστάθειας τους αφορά 9.400 Lexus GX 460 που έχουν διατεθεί στις ΗΠΑ, 1.000 που έχουν διατεθεί στην Ρωσία και 1.000 στο Ομάν. Όσον αφορά τα Land Cruiser, ανακαλούνται 4.400 που έχουν διατεθεί στο Ομάν 4.000 στη Ρωσία και 1.500 στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. 
Πηγή: auto.in.gr

Εξατμισεις αυτοκινητων

ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ-ΚΑΤΑΛΥΤΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ