Tuning

13/4/10

FORD FOCUS RS500

Ford Focus RS500 (Mountune) για όλους!

Η μετατροπή της Mountune για το Focus RS είναι η μόνη εγκεκριμένη από τη Ford
Μπορεί το συλλεκτικό Focus RS500 να εξαντλήθηκε μέσα σε μόλις λίγες ώρες από την ανακοίνωση του, όμως η Ford πάει ένα βήμα παραπέρα και φροντίζει ώστε όσοι κάτοχοι του «απλού» Focus RS επιθυμούν να το αναβαθμίσουν στο επίπεδο της ιπποδύναμης του RS500. Επίσημα και με την εγγύηση του!
Πιο συγκεκριμένα, οι ιδιοκτήτες αλλά και οι αγοραστές της τρέχουσας γενιάς Ford Focus RS μπορούν τώρα να αποκτήσουν ένα πακέτο αναβάθμισης επιδόσεων, εγκεκριμένο από τη Ford, που αυξάνει την ισχύ στους 350 ίππους και τη ροπή στα 460 Nm. Το πακέτο MP350 διατίθεται από τη Mountune Performance μέσω επιλεγμένου δικτύου εμπόρων της Ford, αρχικά στη Βρετανία, ενώ προγραμματίζεται να κυκλοφορήσει και στην Ευρώπη. Είναι το μοναδικό πακέτο αναβάθμισης εγκεκριμένο από τη Ford για το Focus RS και το μοναδικό πακέτο aftermarket που δεν ακυρώνει την εργοστασιακή εγγύηση. Οι μετατροπές του κινητήρα μοιάζουν με εκείνες που εφαρμόστηκαν στο Focus RS500 και εξελίχθηκαν από τους μηχανικούς κινητήρων της Ford Team RS σε συνεργασία με τους ειδικούς της Mountune.
«Η συνεργασία Ford και Mountune έχει δημιουργήσει μία σειρά πακέτων αναβάθμισης δυναμικών επιδόσεων για μοντέλα της Ford όπως το Focus ST και το νέο Fiesta, και είμαστε σίγουροι ότι το πακέτο Focus RS θα αποδειχτεί εξίσου επιτυχημένο», σχολιάζει ο Matthias Tonn, Focus RS500 Chief Programme Engineer. «Ενώ η έκδοση περιορισμένης παραγωγής RS500 που παρουσιάζουμε σήμερα στο Σαλόνι της Λειψίας θα παραμείνει το απόλυτο Focus RS, το παρόν πακέτο αποτελεί για τους υφιστάμενους πελάτες μία ελκυστική πρόταση αναβάθμισης επιδόσεων εγκεκριμένη από τη Ford, κάτι το οποίο ζητούσαν πολλοί ιδιοκτήτες RS».
Ανάμεσα στις μετατροπές είναι η χρήση μεγαλύτερου εναλλάκτη θερμότητας (intercooler), μεγαλύτερου κουτιού φίλτρου αέρα, μεγαλύτερης διαμέτρου εξαγωγής αμέσως μετά την τουρμπίνα (downpipe) και αναβαθμισμένης αντλίας καυσίμου, σε συνδυασμό με νέα χαρτογράφηση εγκεφάλου. Η Mountune προσφέρει επίσης πακέτα αναβάθμισης επιδόσεων εγκεκριμένα από τη Ford σε επιλεγμένες αγορές για τα τρέχοντα Focus ST και Fiesta 1.6 Ti-VCT και την προηγούμενη γενιά Fiesta ST.


Πηγη autotriti.gr

Εξατμισεις αυτοκινητων

ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ-ΚΑΤΑΛΥΤΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ