Tuning

30/4/10

Το Ράλι Ακρόπολις στο πρόγραμμα του WRC 2011

             Οι αστέρες του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλι θα επιστρέψουν στα ελληνικά βουνά το καλοκαίρι του 2011, καθώς το ένδοξο Ράλι Ακρόπολις εξασφάλισε ξανά τη θέση του στο WRC.

           Το Ράλι Ακρόπολις θα επιστρέψει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι του χρόνου και θα διεξαχθεί στις 16-19 Ιουνίου 2011. Η απόφαση είναι οριστική, καθώς το πρόγραμμα εγκρίθηκε από τα μέλη του Παγκοσμίου Συμβουλίου του Motorsport και ανακοινώθηκε επίσημα από τη FIA.
Το WRC 2011 θα αποτελείται από 13 αγώνες, αλλά πιθανότατα θα προστεθεί ένα ακόμα ράλι - το αργότερο μέχρι τη συνεδρίαση του Συμβουλίου στις 23 Ιουνίου. 

Από ό,τι φαίνεται οι οργανωτές του Ράλι Μόντε Κάρλο δεν πείστηκαν -τουλάχιστον όχι ακόμα- να επιστρέψουν στο WRC και το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει και πάλι από τη Σουηδία, ενώ το Αμπου Ντάμπι -που βρισκόταν στο αρχικό πλάνο της North One Sport, κατόχου των δικαιωμάτων του WRC- αντικαταστάθηκε από το Ράλι Ιορδανίας.
Επίσης, στο θεσμό επιστρέφουν τα Ράλι Ιταλίας και Αργεντινής, που -όπως συμβαίνει και με το Ακρόπολις- δεν περιλαμβάνονται στο φετινό πρόγραμμα. Επίσης, το ελληνικό θα είναι το μοναδικό ράλι της νοτιοανατολικής Ευρώπης, καθώς δεν περιλήφθηκαν τα Ράλι Τουρκίας και Βουλγαρίας.
Παρακάτω μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα της νέας χρονιάς. Οι ημερομηνίες αφορούν στην Κυριακή που τελειώνουν οι αγώνες, αλλά οι οργανωτές έχουν την ευελιξία να μεταφέρουν τον τερματισμό μια μέρα νωρίτερα.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ WRC 2011
13 Φεβρουαρίου - Σουηδία
6 Μαρτίου - Μεξικό
27 Μαρτίου - Πορτογαλία
17 Απριλίου - Ιορδανία
8 Μαΐου - Ιταλία
29 Μαΐου - Αργεντινή
19 Ιουνίου - Ελλάδα
31 Ιουλίου - Φινλανδία
21 Αυγούστου - Γερμανία
11 Σεπτεμβρίου - Αυστραλία
2 Οκτωβρίου - Γαλλία
23 Οκτωβρίου - Ισπανία
13 Νοεμβρίου - Βρετανία
Πηγή: auto.in.gr

Εξατμισεις αυτοκινητων

ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ-ΚΑΤΑΛΥΤΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ