Tuning

27/5/10

McLaren F1 ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ


Το F1 του McLaren εγινε 20 ετών αυτό το έτος  και για να γιορτάσει, προσκαλεσε τους McLaren ιδιοκτήτες έξω σε ένα γεύμα στο κέντρο τεχνολογίας του. Το κυριώτερο σημείο της συγκέντρωσης πρέπει να είναι η συγκέντρωση 21 αυτοκινήτων F1, που χαρακτηρίζει τη μεγαλύτερη συλλογή F1s που εχουν εμφανιστει ποτε.
Ο πρόεδρος McLaren (και εκπρόσωπος αντι-Bugatti) Ron Dennis εξεφρασε τα συναισθήματά του για την ιδιοκτησία και την οδήγηση του αυτοκινήτου: «Το F1 ειναι ενας τεχνολογικος γύρος δύναμης και ένας πραγματικός θρίαμβος από άποψη να συσκευάσει και σχέδιο. »
 «Ειτε η αντοχή που συναγωνίζεται,είτε στο δρόμο, αυτό είναι ενα ανώτατο γρήγορο, ευκίνητο και όμως άνετο αυτοκινητο. Το styling του δεν θα εξασθενίσει ποτέ. Απολαμβάνω το ορυχείο πιό πολυ σήμερα παρα ποτε επειδή βρίσκω την τεχνική αγνότητά του ιδιαίτερη.Το  F1 παραμένει ένα από τα πιό περηφανα επιτεύγματα της McLaren. «
Κατά τη διάρκεια των είκοσι ετών του στη γη, η F1 έχει αποκτησει 72 οδικά αυτοκίνητα (64 F1s, 5 F1 LMs, και 3 F1 GTs), 28 δρομείς (F1 GTRs), και 6 άλλα πρωτότυπα. Το F1 GTR διάρκεσε ακριβώς τρεις μήνες να αναπτυχθει, και τα 28 παραδείγματα McLaren που χτίστηκαν ήταν νικητές μεγάλου χρόνου: το πρωτάθλημα του 1995 GT1 και το 1995 3ος, 4$ες, 5ος, και 13$ες θέσεις 24 ωρών του Le Mans (1$ος,), και οι δύο εποχές ντεμπούτων του.
Τα πέντε αυτοκίνητα που τελείωσαν στο Le Mans ήταν η έμπνευση για πέντε Papaya πορτοκαλί F1 LMs, τα οποία παίρνουν μια «μαλακωμένη μηχανή» βάζοντας έξω την ιπποδύναμη 680 αλογων.
Τελικά, το «Longtail» GT βγήκε το 97 προκειμένου να ανταποκριθούν τα πρότυπα για το νέο GTR.
Εάν η F1 McLaren δεν ήταν ένα οικιακό όνομα μετά από την εντυπωσιακή ιστορία φυλών του, βέβαιο ήταν μόλις έγινε το παγκόσμιο γρηγορότερο αυτοκίνητο (είναι ακόμα το γρηγορότερο φυσικά-απορροφημένο αυτοκίνητο). Μετά από ένα τρέξιμο παραγωγής 106 αυτοκινήτων, η Mclaren αποφάσισε να το καλέσει μια ημέρα με F1. Μετά από μια συνοπτική παύση που λειτουργεί με τη Mercedes για να δημιουργήσει το αναφερόμενο SLR, το Woking αναρωτιέται εαν είναι πίσω με τον καθαρής φυλής κυνηγό 911 τους: το MP4-12C.
Ακόμα ενδιαφερεσαι για ενα F1; Το τελευταίο που ακούσαμε, υπηρξε ένα Longtail GTR για πώληση στη χώρα του ανατέλλοντος ηλίου.

πηγη''carscoop.bolgspot''

Εξατμισεις αυτοκινητων

ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ-ΚΑΤΑΛΥΤΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ