Tuning

6/5/10

Νέο Renault Megane GT

Νέο Renault Megane GT

Renault,Megane,GT
Τρεις σπορτίφ εκδόσεις του μικρομεσαίου Megane, με το γνωστό 2λιτρο TCe κινητήρα της εταιρείας, απόδοσης 180 ίππων και την ονομασία «GT», παρουσιάζει σήμερα η Renault.
Ξεκινώντας από τη σχεδίαση, σημεία αναφοράς στο εμπρός μέρος του αμαξώματος είναι οι τροποποιημένες εισαγωγές αέρα, τα σκούρα καλύμματα των φωτιστικών σωμάτων και οι διαφορετικοί προβολείς ομίχλης. Πίσω το κυρίαρχο στοιχείο είναι η προσθήκη ενός διαχύτη αέρα στο κατώτατο σημείο του προφυλακτήρα, για λόγους άμεσα συνδεδεμένους με την αισθητική αναβάθμιση και τη βελτίωση της αεροδυναμικής συμπεριφοράς του αμαξώματος. Όλες οι διαθέσιμες εκδόσεις της σειράς GT, από τη νεανική κουπέ και την πιο πρακτική χάτσμπακ έως την στέισον βάγκον και την coupe-cabriolet, «πατούν» σε 18άρες ζάντες αλουμινίου σε γκρι απόχρωση. Στο εσωτερικό, νέα είναι τα καθίσματα, τα οποία παρέχουν μεγαλύτερη πλευρική στήριξη, ενώ τα ποδοστήρια διαθέτουν μεταλλική πλέον επένδυση.
Στα μηχανικά μέρη οι διαφορές σε σχέση με τις μικρότερες εκδόσεις αφορούν στο βαρύτερο σε αίσθηση σύστημα διεύθυνσης (κατά τα πρότυπα του Megane R.S.), στα μεγαλύτερα φρένα (296 και 260 χλστ. εμπρός και πίσω αντίστοιχα), στην πιο σφικτή και πιο χαμηλή σε ύψος. κατά 12 χλστ., ανάρτηση και –φυσικά- στον 2λιτρο κινητήρα TCe, ο οποίος πληροί τις προδιαγραφές ρύπων Euro5 και αποδίδει για την περίσταση 180 ίππους και ροπή 30,5 χλγμ. μόλις στις 2.250 σ.α.λ. _Χ.Α. 
  
Πηγη 4troxoi.gr

Εξατμισεις αυτοκινητων

ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ-ΚΑΤΑΛΥΤΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ