Tuning

1/6/10

Ανεπαρκής στο 800ό GP η Ferrari


                                                                        
  • GP Τουρκίας - RACE 


  • Για ένα ακόμα τριήμερο δεν είχε την αναμενόμενη απόδοση η Ferrari, με τους δύο οδηγούς της να τερματίζουν στην 7η και 8η θέση. Ο Massa όσο και αν προσπάθησε δεν κατάφερε να προσπεράσει τον Kubica, ενώ o Alonso ξεκινώντας από τη 12η θέση του grid, κατάφερε να κερδίσει 4 βαθμούς. Προς το τέλος, μάλιστα στη μάχη για την 8η θέση, προσπέρασε τον Petrov, με τον Ρώσο να βγαίνει χαμένος, με ένα κλαταρισμένο ελαστικό.


    Felipe Massa - 7ος:
    «Ήταν ένας βαρετός αγώνας για μένα, από την αρχή μέχρι το τέλος, αλλά ήταν επιπλέον πολύ δύσκολος. Ήμουν συνέχεια κολλημένος πίσω από τον Kubica και τις δύο Mercedes που έτρεχαν με τον ίδιο ρυθμό με μένα. Πολλές φορές κατάφερνα να πλησιάσω αρκετά, αλλά δεν είχα πότε την ευκαιρία να προσπεράσω τον Robert. Το γνώριζα αυτό εκκινώντας από την 8η θέση, θα ήταν δύσκολο και έτσι αποδείχτηκε. Τώρα πρέπει να παραμείνουμε ήρεμοι και να προσπαθήσουμε γρήγορα να βελτιώσουμε το μονοθέσιο, ξεκινώντας από τον επόμενο αγώνα κιόλας, στον Καναδά. Εδώ δεν είχαμε καλή απόδοση, ειδικά στις γρήγορες στροφές. Η βροχή; Οι λίγες σταγόνες που έπεσαν στους τελευταίους γύρους δεν επηρέασαν την οδήγησή μου».
                                                   
    Fernando Alonso - 8ος:
    «Ο αγώνας για εμάς εξελίχθηκε στο να περιορίσουμε όσο το δυνατό περισσότερο τις απώλειες αυτού του τριημέρου. Στόχος μας σε αυτό το πρωτάθλημα είναι να αγωνιζόμαστε με τη McLaren και τη Red Bull για το βάθρο και σίγουρα όχι με τη Renault για την όγδοη θέση, με όλο το σεβασμό για την πρώην μου ομάδα. Πρέπει να βελτιώσουμε την απόδοσή μας. Στη Βαλένθια θα έχουμε μια σημαντική αναβάθμιση στο μονοθέσιο, που ελπίζουμε να μας φέρει εκεί που πραγματικά θα έπρεπε να βρισκόμαστε. Είμαι σίγουρος ότι στον Καναδά τα πράγματα θα είναι καλύτερα, γιατί τα χαρακτηριστικά της πίστας ταιριάζουν περισσότερο στο μονοθέσιό μας. Η κατάταξη των ομάδων μπορεί να αλλάξει από αγώνα σε αγώνα, όπως είδαμε στο Μονακό, όπου είχαμε την ευκαιρία να παλέψουμε για τη νίκη. Προς το τέλος επιτέθηκα στον Petrov και πιστεύω ότι αυτοί οι δύο βαθμοί μπορούν να αποδειχτούν πολύ σημαντικοί στο τέλος του πρωταθλήματος. Λυπάμαι που είχε κλατάρισμα, και τερμάτισε χωρίς να κερδίσει κάποιους βαθμούς, ενώ είχε πολύ καλό αγώνα. Παρ' όλα αυτά, είμαστε ακόμα σε καλή θέση για τη μάχη του τίτλου. Ωστόσο τώρα είναι η ώρα να αντιδρτάσουμε».

    Stefano Domenicali, Τεχνικός Διευθυντής:
    «Ήταν σίγουρα ένα πολύ κακό 3ήμερο για μας και είναι κρίμα γιατί μπορούσαμε να γιορτάσουμε τα 800 Grand Prix με έναν καλύτερο τρόπο. Δεν είχαμε την απόδοση που περιμέναμε και ήμασταν σίγουρα κατώτεροι από τις δύο ομάδες που κυριάρχησαν. Βρισκόμαστε στο δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας, η διαφορά μεταξύ των ομάδων αυτού του γκρουπ είναι πολύ μικρή. Γνωρίζουμε πόσο σημαντικές είναι οι κατατακτήριες στο τελικό αποτέλεσμα του αγώνα και χθες δυσκολευτήκαμε αρκετά σε αυτόν τον τομέα. Σήμερα κάναμε ό,τι μπορούσαμε, ο Felipe δεν έκανε κανένα λάθος και ο Fernando κατάφερε να ανέβει μερικές θέσεις με το pit-stop αλλά και με την προσπέραση του Petrov. Τώρα πρέπει να προσπαθήσουμε να κλείσουμε τη διαφορά με τους υπολοίπους. Οι μηχανικοί μας είναι ικανοί και έτοιμοι γι' αυτό, όπως έχουν δείξει και στο παρελθόν και είμαι σίγουρος πως μπορούν να το κάνουν και τώρα, να βελτιώσουν την απόδοση της F10. Μπαίνουμε σε μια κρίσιμη φάση του Πρωταθλήματος και πρέπει να βάλουμε τα δυνατά μας ώστε να αποδώσουμε τα μέγιστα».
    πηγη''www.e-go.gr

    Εξατμισεις αυτοκινητων

    ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ-ΚΑΤΑΛΥΤΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ