Tuning

26/6/10

Διθέσιο και coupe το Abarth του 2013!

    Τα τελευταία δύο χρόνια είναι για τη FIAT σημείο αναφοράς. Τόσο για την παραγωγή δεκάδων νέων και ανανεωμένων μοντέλων όσο και για την μεγάλη αναγέννηση του... σκορπιού της Abarth.Οι δημιουργίες της τελευταίας όπως το Abarth Grande Punto και Punto Evo, το 500αρακι στην κλασική και «ανοιχτή» του έκδοση, αλλά και οι δημιουργίες στο χώρο των αγώνων αυτοκινήτου, υποδηλώνουν με τον καλύτερο τρόπο ότι ο ιταλικός σκορπιός δεν αναγεννήθηκε απλώς, αλλά διαθέτει και πολλές... μελλοντικές ανησυχίες. Η Abarth μπήκε λοιπόν πολύ δυνατά στο παιχνίδι και σύμφωνα με τις τελευταίες αποκαλύψεις των υπευθύνων του Μάρκετινγκ της εταιρείας, στο άμεσο μέλλον θα κατασκευαστεί και ένα εντελώς ξεχωριστό σπορ coupe μοντέλο που θα αφήσει εποχή στην ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία.

Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για μια συνεργασία της ιταλικής φίρμας με την Lotus. Το πιθανότερο είναι ότι για τη νέα της δημιουργία η Abarth θα χρησιμοποιήσει το πάτωμα της επόμενης Elise ως βάση. Το διθέσιο αυτοκίνητο που θα προκύψει θα διαθέτει κινητήρα τοποθετημένο στο κέντρο του αμαξώματος ενώ η ιπποδύναμη του θα είναι γύρω στους 200 ίππους. Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες οι μηχανικοί της Abarth θα προσπαθήσουν να διατηρήσουν το βάρος της νέας τους δημιουργίας κάτω από τα 1.000 κιλά, γεγονός που αναμφισβήτητα προάγει με τον καλύτερο τρόπο το σπορ πνεύμα της δημιουργίας.


Οι υπεύθυνοι marketing της εταιρείας μιλούν για παραγωγή του διθέσιου coupe οχήματος το 2013. Αυτό φυσικά μένει να το δούμε στο μέλλον.
 
πηγη ''e-go.gr'' 

Εξατμισεις αυτοκινητων

ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ-ΚΑΤΑΛΥΤΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ