Tuning

11/6/10

Ferrari 612 GTO: Εντυπωσιακή σχεδιαστική πρόταση!

  
Τον τελευταίο καιρό υπάρχει ένας καταιγισμός σχεδιαστικών προτάσεων από ανεξάρτητους σχεδιαστές. Η Ferrari 612 GTO αποτελεί την πιο πρόσφατη σχεδιαστική σπουδή και κατά τη γνώμη μας σίγουρα μία από τις πιο ενδιαφέρουσες.

Δημιούργημα του Sasha Selipanov, η Ferrari 612 GTO θυμίζει σε αναλογίες τη θρυλική 250 GTO. Οι εικόνες που συνοδεύουν το θέμα αποκαλύπτουν ένα σχήμα που κάλλιστα θα μπορούσε να περάσει αυτούσιο στην παραγωγή καθώς δεν ξεφεύγει από τα μέχρι τώρα δεδομένα της φίρμας, ενώ συγχρόνως καταφέρνει να ξεχωρίζει. Το σφηνοειδές ρύγχος με τη χαρακτηριστική τριπλή εισαγωγή στο καπό δείχνει έτοιμο να «κατασπαράξει» ότι βρεθεί μπροστά του, ενώ τα φωτιστικά σώματα θυμίζουν τα αντίστοιχα της 458 Italia.


Στο πλάι, τα βράγχια στο εμπρός φτερό, οι ρομβοειδούς σχήματος γυάλινες επιφάνειες, οι θηριώδεις τροχοί και το ρετρό σχήματος πίσω φτερό κερδίζουν τις εντυπώσεις. Και πίσω η όψη φέρνει στο νου κατασκευές από το παρελθόν με κυρίαρχα στοιχεία τις κεντρικά τοποθετημένες διπλές απολήξεις και τους μεγάλους αεραγωγούς στα άκρα, ενώ τα φωτιστικά σώματα έχουν φουτουριστική σχεδίαση.

Κατά την ταπεινή μας άποψη, η ιδέα σχεδιαστική πρόταση για μια μελλοντική Ferrari 612 GTO θα πρέπει να μελετηθεί πολύ σοβαρά από την εταιρεία καθώς (εμείς τουλάχιστον αυτή την άποψη έχουμε, μπορείτε να διαφωνήσετε αν θέλετε) πιστεύουμε ότι αξίζει την είσοδό της στην γκάμα των εξωτικών μοντέλων της. 
πηγη  www.e-go.gr
 

Εξατμισεις αυτοκινητων

ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ-ΚΑΤΑΛΥΤΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ