Tuning

15/7/10

Η BMW Motorsport εγκαινιάζει το «Formula BMW Talent Cup»

 

Στο πλαίσιο της στρατηγικής αναθεώρησης της εμπλοκής της στα αγωνιστικά δρώμενα, η BMW εγκαινιάζει νέους ορίζοντες στην προώθηση νέων αγωνιστικών ταλέντων μετά από μία επιτυχημένη δεκαετία με το Πρωτάθλημα Formula BMW.

Ξεκινώντας από την ερχόμενη σεζόν, καθιερώνεται το «Formula BMW Talent Cup», ενώ καταργείται το Πρωτάθλημα Formula BMW σε Ευρώπη και Ασία.


Η ιδέα του «Formula BMW Talent Cup» έχει δύο στόχους: να προσφέρει σε νέους αγωνιστικούς οδηγούς μία ολοκληρωμένη εκπαίδευση και να τους προετοιμάσει για μία επαγγελματική καριέρα στο μηχανοκίνητο αθλητισμό. Το target group είναι ταλαντούχοι νεαροί οδηγοί ηλικίας 14 ετών και πάνω, έτσι το «Formula BMW Talent Cup» προσεγγίζει ακόμα καλύτερα τους νέους οδηγούς των καρτ από όσο η Formula BMW.


Το Formula BMW FB02 θα συνεχίσει να χρησιμοποιείται ως το εργοστασιακής υποστήριξηςμονοθέσιο της BMW Motorsport. Ο Διευθυντής της BMW Motorsport, Mario Theissen, εξηγεί: «
Η προώθηση νεαρών ταλέντων εξακολουθεί να είναι ένα σημαντικό στοιχείο της νέας μας στρατηγικής. Η BMW εμπλέκεται στην υποστήριξη ταλαντούχων νεαρών οδηγών από τη δεκαετία του 1970 και στοχεύει να συνεχίσει αυτή την παράδοση. Με το Formula BMW Talent Cup δημιουργούμε μία θέση ανάμεσα στο κάρτινγκ και τους επαγγελματικούς αγώνες, επομένως εμπλεκόμαστε ένα στάδιο νωρίτερα σε σχέση με τη Formula BMW. Η νέα στρατηγική μας επιτρέπει να αντιδράσουμε σε νέες συνθήκες και στην αύξηση του κόστους που παρατηρήθηκε στους αγώνες junior με μονοθέσια. Στο πλαίσιο αυτό, παρέχουμε στους νεαρούς οδηγούς μία πλατφόρμα οικονομικού κόστους και δίνουμε μεγαλύτερη έμφαση στην πρακτική οδηγική εμπειρία και στην εκπαίδευση των οδηγών ώστε να τους προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή προετοιμασία για τη μελλοντική καριέρα τους εντός και εκτός πίστας. Στο τέλος της ετήσιας εκπαίδευσης, ο πιο ταλαντούχος οδηγός θα κερδίσει μία σεζόν σε ένα Πρωτάθλημα ανώτερης κατηγορίας με τη χρηματοδότηση της BMW».

Η ιδέα για το «Formula BMW Talent Cup» βασίζεται στο ολοκληρωμένο πρόγραμμα εκπαίδευσης, που περιλαμβάνει μία θεωρητική προσέγγιση του μηχανοκίνητου αθλητισμού και εντατικές δοκιμές σε αγωνιστική πίστα.


Οι συμμετέχοντες σταδιακά θα εξοικειωθούν με τον ανταγωνιστικό χαρακτήρα των σύγχρονων αγωνιστικών διοργανώσεων μέσα από αρκετές δοκιμές στην πίστα που θα εστιάζουν σε κλασσικές διαδικασίες σεταρίσματος, αντοχής/μεγάλης διάρκειας και προσομοιώσεις αγώνων.


Το «Formula BMW Talent Cup» κορυφώνεται στο Μεγάλο Τελικό στο τέλος της σεζόν, που θα λάβει χώρα κάτω από πραγματικές αγωνιστικές συνθήκες σε περιβάλλον επαγγελματικών αγώνων. Το πρόγραμμα που συνοδεύει την αγωνιστική οδήγηση στην πίστα περιλαμβάνει συστηματικά μαθήματα τα οποία εστιάζονται στους τομείς ανάλυσης δεδομένων και σεταρίσματος του οχήματος, παράλληλα με την τεχνική οδήγησης.


Πριν την έναρξη της σεζόν, μία δοκιμή φυσικής κατάστασης προσδιορίζει το πρόγραμμα εκπαίδευσης για όλη τη σεζόν που περιλαμβάνει ειδική πνευματική εκπαίδευση και σωματικές ασκήσεις. Στο τέλος της σεζόν, οι οδηγοί προετοιμάζονται εντατικά για μελλοντική επαφή με τα μέσα ενημέρωσης και τους σπόνσορες.


Μία σεζόν στο Formula BMW Talent Cup προσφέρεται μέχρι και σε 15 συμμετέχοντες αντί του ποσού των 100,000 Euro ανά άτομο. Η συμμετοχή απευθύνεται αποκλειστικά σε όσους δεν έχουν εμπειρία από αγωνιστικά Πρωταθλήματα πλην του κάρτινγκ. Όπου είναι δυνατόν, το πρόγραμμα θα αποφεύγει αγωνιστικές συμπτώσεις, για να μπορούν οι οδηγοί να αγωνίζονται ταυτόχρονα στα Πρωταθλήματα του κάρτινγκ.


Όσοι ενδιαφέρονται, μπορούν άμεσα να στείλουν email στο Talent-Cup@FormulaBMW.com. Η επίσημη προεγγραφή για τη σεζόν του 2011 ξεκινά στα τέλη του καλοκαιριού του 2010. Οι τελευταίες πληροφορίες υπάρχουν επίσης στο internet στη διεύθυνση
www.FormulaBMW.com.

Η Formula BMW στην τρέχουσα μορφή της έχει οδηγήσει πολλούς πιλότους στην Formula 1. Μόνο στη φετινή σεζόν, επτά οδηγοί της F1 προέρχονται από την Formula BMW, ενώ πολλοί ακόμα βρίσκονται ένα βήμα πριν τον κορυφαίο αυτό θεσμό. Πάνω από 70 οδηγοί πέρασαν στη Formula 3 ή σε παρόμοιες αγωνιστικές κατηγορίες.


Η επιτυχημένη Αγωνιστική Εμπειρία Formula BMW γίνεται όλο και πιο δημοφιλής σαν μία πλατφόρμα απόκτησης αγωνιστικών αδειών οδήγησης και ανέλιξης σε ανώτερες κατηγορίες, και θα συνεχίσει να διοργανώνεται τα επόμενα χρόνια.
πηγη e-go 

Εξατμισεις αυτοκινητων

ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ-ΚΑΤΑΛΥΤΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ