Tuning

27/7/10

Ο Σουμάχερ υπέρ της Ferrari

Ο Μίκαελ Σουμάχερ τάχθηκε υπέρ της Ferrari, για την απόφασή της να αφήσει τον Μάσα δεύτερο και να αναδείξει τον Αλόνσο νικητή στο Χόκενχαϊμ.

 Λείπει ο Μάης από τη Σαρακοστή; Όχι δεν απουσιάζει. Πώς θα ήταν δυνατόν, ο Μίκαελ Σουμάχερ να μην σχολιάσει το συμβάν στη Γερμανία, όπου η Ferrari ανάγκασε το Μάσα να παραχωρήσει την πρωτοπορία στον Αλόνσο.

Το 2002 στην Αυστρία ο Ζαν Τοντ ενημέρωνε τον Ρούμπενς Μπαρικέλο να αφήσει τον Μίκαελ Σουμάχερ να περάσει, ώστε να κερδίσει ο Γερμανός την πρωτοπορία στον αγώνα. Οχτώ χρόνια αργότερα ο Φελίπε Μάσα κάνει στην άκρη, με τον Αλόνσο να παίρνει στο τέλος την καρό σημαία.

Η ενέργεια της Ferrari προκάλεσε την αντίδραση των ανταγωνιστών της, ενώ η FIA επέβαλε στη Scuderia 100.000 δολάρια πρόστιμο και παραπομπή της στο Παγκόσμιο Συμβούλιο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού .

Ο Μίκαελ Σουμάχερ κατά καιρούς έχει ακούσει τα εξ αμάξης για παράνομες ενέργειές του μέσα στις πίστες και δε θα μπορούσε να μην υπερασπιστεί την ομάδα, με την οποία κέρδισε πέντε παγκόσμιους τίτλους (συνολικά έχει εφτά).

"Έχω ακούσει πολλές κριτικές για αυτό το συμβάν ακριβώς στο παρελθόν. Όλοι αγωνιζόμαστε για το πρωτάθλημα, αλλά μόνο ένας θα το πάρει. Στο τέλος της σεζόν αν χάσεις τον τίτλο για έναν βαθμό δεν θα πρέπει να αναρωτηθείς το λόγο που δεν τον κατέκτησες", είπε χαρακτηριστικά ο πιλότος της Mercedes, υπερασπίζοντας την παλιά του ομάδα.


Ο Σουμάχερ προσπερνά τον Μπαρικέλο το 2002 στην Αυστρία:

Ο Μάσα παραχωρεί την πρώτη θέση στον Αλόνσο: auto24

Εξατμισεις αυτοκινητων

ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ-ΚΑΤΑΛΥΤΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ