Tuning

29/7/10

Τριετές πλάνο της MINI για τους τίτλους στο WRC

Ο στόχος που συνοδεύει την εμπλοκή της MINI στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι, από το 2011, είναι η κατάκτηση των τίτλων στο σπορ σε ορίζοντα τριετίας – έτσι όπως έχει οριστεί το πλάνο από τη μητρική της εταιρεία, BMW.

Ο David Richards, ιδιοκτήτης της Prodrive που κατασκευάζει το Countryman WRC, τόνισε: "Ξεκάθαρα ο στόχος είναι να είμαστε ανταγωνιστικοί εξαρχής και έχουμε θέσει με τη BMW και τη MINI το στόχο κατάκτησης του παγκοσμίου πρωταθλήματος σε τρία χρόνια.

Έχουμε ήδη έξι παγκόσμιος τίτλους στο ενεργητικό μας (σ.σ.: τρία πρωταθλήματα οδηγών και τρία κατασκευαστών με τη Subaru), έχουμε βιώσει παρόμοια επιτυχία και γνωρίζουμε ότι χρειάζονται πολλά για να την πετύχουμε".

Ο Βρετανός επιβεβαίωσε ότι η MINI θα κάνει τους μισούς από τους 14 αγώνες του προγράμματος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι το 2011, στο πλαίσιο εξέλιξης του Countryman WRC για να ξεκινήσει πλήρες πρόγραμμα το 2012.

Σχετικά με τους οδηγούς, ο D. Richards συμπλήρωσε: "Προφανώς η προτεραιότητά μας είναι να πάρουμε τους καλύτερους οδηγούς, ανεξάρτητα από την εθνικότητά τους. Αλλά πάντοτε προσπαθούσα να έχουμε έναν Βρετανό οδηγό στην ομάδα, αν είναι εφικτό.

Υπάρχουν κάποιοι υποψήφιοι και ίσως επιλέξουμε έναν νεαρό οδηγό, όπως είχαμε κάνει [στη Subaru] με τον Colin [McRae] και τον Richard [Burns]". Ο νεαρός Βρετανός που ακούγεται είναι ο Kris Meeke, μαζί με τους Σκανδιναβούς P.G. Andersson, Mads Ostberg και Marcus Gronholm, η εμπειρία του οποίου θα είναι χρήσιμη για την εξέλιξη του αυτοκινήτου.

Η κατασκευή του MINI Countryman WRC έχει ολοκληρωθεί και τώρα τοποθετείται ο κινητήρας 1.6 Turbo της BMW, με τον οποίο είναι εφοδιασμένη η έκδοση δρόμου Cooper S Countryman. Η απόδοση 184 του ίππων του τετρακύλινδρου κινητήρα φυσικά θα αυξηθεί στο αγωνιστικό Countryman. Επίσης, στο τελευταίο θα μεταφερθεί και το σύστημα τετρακίνησης MINI ALL4, από την έκδοση παραγωγής.
auto.in.gr

Εξατμισεις αυτοκινητων

ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ-ΚΑΤΑΛΥΤΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ