Tuning

20/7/10

Mitsubishi ASX


  Το νέο μικρομεσαίο crossover της Mitsubishi, το οποίο θα ανήκει στην κατηγορία C, έρχεται στην αγορά με απώτερο σκοπό να ταράξει για τα καλά τα λιμνάζοντα νερά της αγοράς. Ένα διήμερο ταξίδι μέχρι το Γοργοπόταμο της Λαμίας, πραγματικά, μας έπεισε για τις δυνατότητες του νέου καυχήματος της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας.
  Το 2007 στο σαλόνι της Φρανκφούρτης η Mitsubishi είχε αποκαλύψει το Concept-cX. Τρία χρόνια αργότερα έρχεται το ASX, για να αποτελέσει την ολοκληρωμένη ιδέα της εταιρίας για το χώρο των crossovers.
Επιβλητικό εσωτερικό

Ανοίγοντας την πόρτα του ASX, με τον πετρελαιοκινητήρα, αντικρίζεις έναν χώρο έτοιμο να σου ικανοποιήσει κάθε κρυφό πόθο. Στο εσωτερικό, η φιλοσοφία αιχμηρής, σπορ κομψότητας συνεχίζεται με έμφαση στα σχήματα, την ταπετσαρία και τα υλικά και όχι την προσπάθεια εντυπωσιασμού SUV χαρακτηριστικών. 
Σε αρμονία με το εξωτερικό, η καμπίνα του ASX αντικατοπτρίζει μία σαφή αίσθηση δυναμικής ποιότητας όπως εκφράζεται μέσα από το ταμπλό υποδοχών οργάνων το οποίο μοιράζεται με το Outlander και το Sportsback την ποιοτική επένδυση του κεντρικού πίνακα οργάνων που επεκτείνεται προς τις πόρτες ή τα ασημί ένθετα που πλαισιώνουν το ηχοσύστημα.

Σε αρμονία με το εξωτερικό, η καμπίνα του ASX αντικατοπτρίζει μία σαφή αίσθηση δυναμικής ποιότητας όπως εκφράζεται μέσα από το ταμπλό υποδοχών οργάνων το οποίο μοιράζεται με το Outlander και το Sportsback την ποιοτική επένδυση του κεντρικού πίνακα οργάνων που επεκτείνεται προς τις πόρτες ή τα ασημί ένθετα που πλαισιώνουν το ηχοσύστημα.

Σαν... στο σπίτι σου

Μέσα στο ASX έχεις την αίσθηση ότι βρίσκεσαι σε ένα σαλόνι, κυρίως χάρη στην πανοραμική κρυστάλλινη οροφή: πρωτιά για τη Mitsubishi Motors, αυτή η φαρδιά οροφή που προστατεύει από την υπεριώδη ακτινοβολία, χάρη στο φωτισμό περιβάλλοντος “Moonlight” λυχνιών LED που την πλαισιώνει. Η πανοραμική ηλιοροφή προσφέρεται στάνταρ με ηλεκτρικό σκιάδιο.

Την αίσθηση πολυτέλειας επιβεβαιώνουν και πλείστα χαρακτηριστικά, ενώ ακόμα και το βασικό μοντέλο διαθέτει στο στάνταρ εξοπλισμό: radio CD w/MP3, AUX-in και 4 ηχεία, μηχανικό air condition, 7 αερόσακους, συστήματα Active Stability Control & Traction Control, κ.λπ,…
Στις ανώτερες εκδόσεις εξοπλισμού, αυτόματο σύστημα κλιματισμού, αισθητήρες βροχής και φωτός, τιμόνι πολλαπλών λειτουργιών, σύστημα παρακολούθησης πίσω παρκαρίσματος, Bluetooth & συνδεσιμότητα USB, φιμέ κρύσταλλα, προβολείς xenon Super HiD “Wide Vision”, σύστημα λειτουργίας χωρίς κλειδί, μπουτόν stop-start κινητήρα, δερμάτινη ταπετσαρία, Mitsubishi Multi-Communication System με σύστημα πλοήγησης HDD & μουσικό server, Rockford Fosgate™ Premium audio, κ.λ.π. διατίθενται επίσης με το ASX (2).
Σκληρός "εργάτης"

Ακόμα και όταν πρέπει να μπει στις λάσπες, στα χώματα και σε συνθήκες που άλλα αμάξια θα... κόλωναν, εκείνο σε κάνει να νιώθεις βασιλιάς, από την άνετη θέση του. Η ομάδα εξέλιξης του ASX έδωσε ιδιαίτερη σημασία στα χαρακτηριστικά NVH προκειμένου να διασφαλίσει μέγιστη άνεση για τους επιβάτες. Πέρα από τη στρατηγική τοποθέτηση ηχοαπορροφητικού υλικού (χώρος κινητήρα, τροπέτο,…) και αντικραδασμικών φύλλων (πάτωμα χώρου αποσκευών και καμπίνας επιβατών), μεταξύ των νέων μέτρων που εφαρμόστηκαν στο ASX περιλαμβάνονται:

- Κολόνες με πλήρωση αφρώδους ηχομονωτικού υλικού,
- Λασπωτήρες στους εμπρός θόλους των τροχών με ηχοαπορροφητικό υλικό,
- Μαρσπιέ με τριπλή στεγανοποίηση και διπλές τσιμούχες που καλύπτουν πλήρως τις πόρτες,
- Πολύ απορροφητικό υλικό για την επένδυση κάτω από το καπό,
- Επένδυση ταμπλό 3 στρωμάτων,
- Επένδυση οροφής με υψηλών προδιαγραφών ηχοαπορροφητικό υλικό,
- Στεγανοποιητική λωρίδα στο κάτω μέρος των θυρών,
- Εμπρός μόνωση ταμπλό.
Πράσινοι κινητήρες, που δείχνουν το μέλλον

Το ASX, ο πιο πρόσφατος εκπρόσωπος της στρατηγικής πράσινης τεχνολογίας της MMC, εγκαινιάζει επίσης μία νέα οικογένεια αλουμινένιων 4-κύλινδρων πετρελαιοκινητήρων 16v DOHC Common rail, άμεσου ψεκασμού Euro 5 χαμηλών περιβαλλοντικών επιπτώσεων (“low impact”), που εξέλιξαν από κοινού η Mitsubishi Motors Corporation και η Mitsubishi Heavy Industries, Ltd. (MHI) με την ονομασία “4N13”.

Για πελάτες που αναζητούν μία βενζινοκίνητη έκδοση, το ASX θα προσφέρεται επίσης με ένα νέο κινητήρα 1.6 DOHC 16v MIVEC: ένα ακόμα προϊόν εσωτερικής εξέλιξης, αυτή τη φορά του κινητήρα 1.5 λίτρων της Mitsubishi, όπως χρησιμοποιείται στο Colt (διαδρομή αυξημένη από 84,8 mm σε 90,0 mm).

Οι τιμές του ASX ξεκινούν από 21.820 ευρώ στην απλή έκδοση 1.6 Inform και φτάνουν στις 30.190 ευρώ στην πλήρες έκδοση Intens Panorama. Σημειώνεται ότι στις τιμές δεν συμπεριλαμβάνεται ο ΦΠΑ και το μεταλικό χρώμα (+450 ευρώ).

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Μήκος: 4.295 mm
Πλάτος: 1.770 mm
Ύψος: 1.615 mm
Κινητήρας: 4κύλινδρος,
Κυβισμός: 1.590 κ.ε
Ιπποδύναμη: 117 ίπποι / 6.000σ.α.λ.
Μέγιστη ροπή: 15.7 kgm / 4.000 σ.α.λ.
Κιβώτιο: Μηχανικό 5 σχέσεων
Μετάδοση κίνησης: Στους μπροστινούς τροχούς
Επιτάχυνση 0 – 100 χλμ./ώρα: 11.4 δευτερόλεπτα *
Τελική ταχύτητα: 183 χλμ./ώρα *
Κατανάλωση: 5.9 λίτρα / 100 χλμ.. σε μικτό κύκλο *

* Εργοστασιακές μετρήσεις

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ
Αερόσακοι
Ηχοσύστημα
Σύστημα πλοήγησης
Ηλεκττρικά παράθυρα
Ηλ.-Θερμαινόμενοι καθρέπτες
Κεντρικό Κλείδωμα
Ζάντες Αλουμινίου
Κλιματισμός
Δερμάτινο Τιμόνι και λαβή επιλογέα
Προβολείς Ομίχλης
ABS, EBD
Πακέτο χρωμίου
Ηλ.Ηλιοροφή
Cruise Control
Αυτόματο κιβώτιο
Ρυθμιζόμενες πλάτες πίσω καθισμάτων
Θύρες USB
Bluetooth
Κάμερα οπισθοπορείας
Συστήματα Active Stability Control και Traction Control
ABS
Electronic Brake Distribution
Emergency Stop signal System


Πηγη auto 24

Εξατμισεις αυτοκινητων

ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ-ΚΑΤΑΛΥΤΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ