Tuning

13/10/10

Bentley Silver Wings Concept

Η Bentley είναι μια αυτοκινητοβιομηχανία η οποία τα τελευταία χρόνια έχει αποτολμήσει δυναμικά βήματα προς τα εμπρός, σε σχέση με προηγούμενα χρόνια όταν η βασικό της μέλημα ήταν το καλύτερο φινίρισμα των ξύλινων επενδύσεων στο εσωτερικό. 
  Ως ένα από τα κορυφαία εμπορικά σήματα του ομίλου Volkswagen, η εταιρεία προσφέρει οχήματα πρώτης ποιότητας τα οποία ξεχειλίζουν από πολυτέλεια ενώ παράλληλα προσφέρουν και εντυπωσιακές επιδόσεις.

Ωστόσο, η εταιρεία θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει ένα νέο, ριζοσπαστικό προϊόν το οποίο θα υιοθετούσε την αγωνιστική κληρονομιά της Bentley και να προσφέρει κορυφαίες οδηγικές συγκινήσεις. Δυστυχώς όμως, ένα τέτοιο αυτοκίνητο δεν φαίνεται να αποτελεί προτεραιότητα στη λίστα της Bentley την δεδομένη χρονική στιγμή.
Δύο σχεδιαστές πάντως, οι οποίοι από την Κίνα αποφάσισαν να κάνουν την δουλειά που δεν κάνει η βρετανική φίρμα δημιουργώντας ένας supercar που φέρει το σήμα της Bentley. Πρόκειται για τον Shawn Wood και τον Guohua Cheng, από την Ακαδημία Καλών Τεχνών της Tianjin , οι οποίοι δημιούργησαν το concept που βλέπετε και στο οποίο έδωσαν την ονομασία “Bentley Silver Wings Concept".

Μιλάμε για ένα άγριο supercar, για την δημιουργία του οποίου χρησιμοποιήθηκαν δύο πηγές έμπνευσης: Η πρώτη είναι (φυσικά) η κληρονομιά της ίδιας της μάρκας, ενώ η δεύτερη είναι το μαχητικό αεροσκάφος F22.

Το όχημα είναι ένα μίγμα που συνδυάζει κινητήρα τοποθετημένο στο κέντρο του αμαξώματος και επιθετική σχεδιαστικά στοιχεία. Το εμπρός μέρος χρησιμοποιεί μια επιθετική διάταξη χτισμένο γύρω από το σήμα κατατεθέν της Bentley με θολωτό μάσκα, καθώς επίσης και κυκλικούς προβολείς που αντλούν έμπνευση από την τρέχουσα σχεδιαστική γλώσσα της εταιρείας.

Όσο για το πίσω τμήμα, αυτό χρησιμοποιείται μια κομψή προσέγγιση. Μιλάμε για ένα επιμηκυμένο τμήμα που υιοθετεί ρέουσες γραμμές και συμπληρώνεται από τολμηρά αεροδυναμικά στοιχεία. Κυρίαρχο σημείο ο ένα τεράστιος διαχύτης , προσαρμοσμένος στον πίσω προφυλαχτήρα. auto24

Εξατμισεις αυτοκινητων

ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ-ΚΑΤΑΛΥΤΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ