Tuning

27/11/10

SpeedART Porsche Cayenne TITAN EVO

Κάθε χρόνο, στο Motor Show που γίνεται στην πόλη Έσσεν της Γερμανίας, λαμβάνουν μέρος οι κορυφαίες εταιρίες tuning στον κόσμο. Και αυτό το Show επέλεξε η SpeedART προκειμένου να παρουσιάσει το νέο bodykit –άκρως εντυπωσιακό είναι αλήθεια- για την Cayenne, που φέρει την ονομασία TITAN EVO. 
Το bodykit TITAN EVO περιλαμβάνει νέους εμπρός και πίσω προφυλαχτήρες αλλά και τεράστιους θόλους τροχών και πλαϊνές ποδιές. Επιπλέον η γερμανική φίρμα tuning αντικατέστησε την πρωτότυπη εξάτμιση με ένα νέο σύστημα που έχει διπλή απόληξη και προσφέρει έναν εντυπωσιακό ήχο ακόμη και στην υβριδική έκδοση της Cayenne.

Παράλληλα όμως, οι μηχανικοί της SpeedART δεν … ξέχασαν και την έκδοση της Cayenne με τον κινητήρα diesel., η οποία εφοδιάζεται κι αυτή με τη νέα απόληξη της εξάτμισης χωρίς όμως να διαθέτει τον ήχο των βενζινοκίνητων εκδόσεων. 

Εκεί που οι Γερμανοί δίνουν πραγματικά … ρέστα, είναι στους τροχούς. Οι οποίοι είναι 23 ιντσών, φτιαγμένοι από εξαιρετικά ελαφριά κράματα. Τα ελαστικά που φορά το δημιούργημα της SpeedART είναι διαστάσεων 315/25.

Και για όσους πιστεύουν πως οι βελτιώσεις της SpeedART περιορίζονται στην εμφάνιση της Porsche Cayenne, να σημειώσουμε πως η γερμανική εταιρία προσφέρει σημαντικές αναβαθμίσεις και στους κινητήρες (κατ΄ επέκταση και στις επιδόσεις των SUV της Porsche).

Η κορυφαία έκδοση της Cayenne, η Turbo, μπορεί πλέον να παραγγελθεί με ιπποδύναμη 550, 570 ή 600 ίππων. Αναλόγως των … βίτσιων του αγοραστή – οδηγού.

Ακόμη: Η ιπποδύναμη της Cayenne S Hybrid έχει αυξηθεί κατά 70 hp (και κατά 50 Nm η ροπή). Το αυτοκίνητο επιταχύνει από στάση στα 100 km / h σε μόλις 5,9 δευτερόλεπτα.

Ακόμη κατά 50 ίππους έχει αυξηθεί η ιπποδύναμη και του V6 κινητήρα diesel της Cayenne.

''auto24''

Εξατμισεις αυτοκινητων

ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ-ΚΑΤΑΛΥΤΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ