Tuning

13/12/10

Η Yamaha "δένει" μακροχρόνια τον Ben Spies


Στις πρώτες του δοκιμές με την εργοστασιακή Yamaha M1 ο Ben Spies ήταν άκρως ανταγωνιστικός και η ιαπωνική εταιρεία επιθυμεί να επεκτείνει το συμβόλαιό του πέραν του 2011

Η Yamaha σπεύδει να επεκτείνει το συμβόλαιό της με τον Ben Spies για πολλά ακόμα χρόνια στο MotoGP, παρότι ο Αμερικανός αντικαταστάτης του Valentino Rossi δεν έχει ξεκινήσει καν την πρώτη του αγωνιστική χρονιά με την εργοστασιακή ομάδα της ιαπωνικής εταιρείας.

Το συμβόλαιο των δύο πλευρών ισχύει μόνο για το 2011, αλλά η Yamaha φαίνεται να έχει πειστεί ότι η κατάκτηση του παγκοσμίου πρωταθλήματος Superbikes από τον Spies και τα επιτεύγματα της φετινής πρώτης του πλήρους χρονιάς στο MotoGP αποτελούν επαρκή αποδεικτικά στοιχεία για να επενδύσει σε αυτόν μακροχρόνια.

Στα παραπάνω αναμφίβολα προστέθηκαν και οι επιδόσεις του Ben Spies στις πρώτες του δοκιμές με την εργοστασιακή μοτοσικλέτα Μ1, που έλαβαν χώρα στη Valencia αμέσως μετά τον τελευταίο αγώνα του φετινού πρωταθλήματος στην ισπανική πίστα.

Ο 26χρονος, ταυτόχρονα, έχει επίσης εκφράσει την επιθυμία να παραμείνει για πολλά χρόνια στη Yamaha – παρότι ο έτερος αναβάτης της ομάδας, Jorge Lorenzo, είναι ο παγκόσμιος πρωταθλητής και δείχνει πανίσχυρος.

Ο Lin Jarvis, αγωνιστικός διευθυντής της Yamaha, δήλωσε: "Προχωράμε καλά και έχουμε καλές σχέσεις με τον Ben και τους managers του. Ευελπιστώ ότι στο εγγύς μέλλον θα είμαστε σε θέση να επεκτείνουμε το συμβόλαιό του".
auto.in.gr

Εξατμισεις αυτοκινητων

ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ-ΚΑΤΑΛΥΤΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ