Tuning

23/2/11

Το νέο Audi A3 στην έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης

Την πρωτότυπη εκδοχή του νέου Α3 πρόκειται να παρουσιάσει η Audi στην προσεχή έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης, προετοιμάζοντας το έδαφος για την επόμενη γενιά του μικρομεσαίου μοντέλου.

Όπως μπορεί κανείς να συμπεράνει από την τετράθυρη εκδοχή του πρωτότυπου Audi, το νέο A3 δεν θα διαθέτει μόνο hatcback και cabrio εκδόσεις, αλλά και τετράθυρο αμάξωμα για πρώτη φορά στην πολύχρονη ιστορία του.

Το τετράθυρο A3 φτάνει σε μήκος τα 4,44 μέτρα, υιοθετώντας μια coupe σιλουέτα χάρη στη έντονα κυρτή γραμμή της οροφής και στην κλίση της τρίτης κολώνας. Εμφανώς επηρεασμένο από τις μεγαλύτερες προτάσεις της φίρμας είναι το πίσω τμήμα, αποπνέοντας τον απαραίτητο δυναμισμό.

Εξίσου επιθετικός, ωστόσο, είναι και ο σχεδιασμός του μπροστινού τμήματος με φωτιστικά σώματα, τους ευμεγέθεις αεραγωγούς και τη γνώριμη γρίλια να παραπέμπουν στο Quattro Concept.

Από εκεί εξάλλου προέρχεται τόσο o πεντακύλινδρος κινητήρας του A3 sedan concept αποδίδοντας 408 ίππους όσο και το σύστημα μετάδοσης, το οποίο αποτελείται από το επτατάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη επτά σχέσεων και την ηλεκτρονικά ελεγχόμενη τετρακίνηση quattro.

auto.in.gr

Εξατμισεις αυτοκινητων

ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ-ΚΑΤΑΛΥΤΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ