Tuning

24/3/11

Συνεργασία Saab με τη ZF

Θα αρχίσει με την παραγωγή εμπρόσθιων υποπλαισίων και οπίσθιων αξόνων

Η Saab Automobile επεκτείνει την επιχειρηματική στρατηγική της ξεκινώντας από την ίδρυση κατασκευαστικής υπομονάδας σε συνεργασία με την ZF Chassis Systems, προμηθευτή συστημάτων πλαισίων και μετάδοσης.

Με έδρα στο Halvorstorp, τρία χιλιόμετρα από τις εγκαταστάσεις παραγωγής της Saab Automobile στο Trollhättan, το εργοστάσιο θα ξεκινήσει με την παραγωγή εμπρόσθιων υποπλαισίων και οπίσθιων αξόνων, τα οποία θα τοποθετηθούν στις επόμενες γενιές αυτοκινήτων Saab.

Στα πλαίσια της συμφωνίας, οι εγκαταστάσεις θα διοικούνται από την ZF σαν θυγατρική εταιρεία, με την επωνυμία ZF Sverige AB, ενώ αναμένεται να απασχολεί περίπου 50 άτομα. Η παραγωγή των μεγάλων πρεσσαριστών τμημάτων του υποπλαισίου θα απομακρυνθεί από την αντίστοιχη μονάδα του εργοστασίου του Trollhättan και θα μεταφερθεί στο ZF Sverige όπου θα γίνεται και η συγκόλληση τους και η συναρμολόγηση με τα υπόλοιπα εξαρτήματα του αμαξώματος. Τα εξαρτήματα ανάρτησης και φρένων θα τοποθετούνται, επίσης, στους οπίσθιους άξονες για να διαμορφωθούν πλήρως τα συστήματα. Όλες οι μονάδες θα επιστρέφουν συναρμολογημένες στο εργοστάσιο για να εγκατασταθούν σε οχήματα της γραμμής παραγωγής.

Το εργοστάσιο του Halvorstorp κάνει χρήση μέρους των εγκαταστάσεων που είναι ήδη μισθωμένες από τη Saab Automobile, επικυρώνοντας έτσι τη νέα μέθοδο λειτουργίας της επιχείρησης με στρατηγικούς προμηθευτές. Η λειτουργία του θα ξεκινήσει το προσεχές έτος και θα εφαρμόσει αντίστοιχες διαδικασίες για τα μελλοντικά μοντέλα Saab, τα οποία θα μοιράζονται την πρόσφατα αναπτυγμένη αρχιτεκτονική αμαξωμάτων των αυτοκινήτων Saab.

Είναι η πρώτη φορά που ένας προμηθευτής αμαξωμάτων εγκαθιστά μονάδα υπό του εργοστασίου Saab Automobile και η πρώτη φορά που η ZF λειτουργεί εγκαταστάσεις στη Σκανδιναβία.
''πηγη''newsbeast

Εξατμισεις αυτοκινητων

ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ-ΚΑΤΑΛΥΤΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ