Tuning

3/3/11

Αυτό είναι το νέο κουπέ της Toyota

Πρόκειται για το μοντέλο που εδώ και καιρό γνωρίζουμε ότι η Toyota εξελίσσει από κοινού με τη Subaru. Άλλοι μιλάνε για τη νέα Celica, ενώ άλλοι φτάνουν τόσο μακριά ώστε να πιστεύουν ότι είναι η νέα Supra. Ένα είναι το σίγουρο, ότι θα το δούμε το 2012 με κινητήρα boxer και πίσω κίνηση!

Στο επίσημο δελτίο τύπου η Toyota αναφέρει ότι το FT-86 II Concept (όπως είναι ολόκληρο το όνομα του) στην ουσία θα δείξει το δρόμο, του νέου κουπέ μοντέλου που θα μας παρουσιάσει. Πράγμα που σημαίνει ότι η τελική μορφή μπορεί να διαφέρει από το συγκεκριμένο concept. Εμάς καθόλου δεν μας «χαλάει» η εμφάνιση του συγκεκριμένου FT-86 II Concept, αφού στην προσπάθεια της να δημιουργήσει ένα κουπέ που θα αποτελεί φόρο τιμής στις ιστορικές σπορ κατασκευές (όπως η ίδια αναφέρει σε μοντέλα όπως το 2000 GT του 1960!), η Ιαπωνική φίρμα δημιούργησε ένα εκρηκτικό αυτοκίνητο!










Αυτό κανείς δεν μπορεί να το αρνηθεί, αφού μόλις (ακόμη και ο ανυποψίαστος) έλθει σε οπτική επαφή με το εμπρός μέρος που διακρίνεται για το τεράστιο γκρίλ το οποίο τροφοδοτεί με αέρα το διαμέρισμα του κινητήρα, και τα «πτερύγια» που σχηματίζει στο κάτω μέρος ο προφυλακτήρας, αμέσως καταλαβαίνει περί τίνος πρόκειται. Στο ίδιο κλίμα κινείται και το πίσω μέρος, με τις δύο εξατμίσεις, την αεροτομή, το μεγάλο diffuser στο κάτω μέρος του προφυλακτήρα, αλλά και τα φωτιστικά σώματα που στα άκρα τους σχηματίζουν εξαγωγές αέρα ως απόληξη των φουσκωμένων φτερών!
Τα μόνα στοιχεία που ανακοινώνει η Toyota για το νέο εντυπωσιακό της δημιούργημα είναι ότι θα το δούμε στο δρόμο το 2012, ότι οι διαστάσεις του είναι τα: 4.235x1.795x1.270 χιλ. για ΜxΠxΥ, και 2.570 χιλ. για το μεταξόνιο, και ότι θα χρησιμοποιεί boxer κινητήρα με χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων, και την κίνηση πίσω! Τέλος, ο κινητήρας είναι τοποθετημένος εμπρός ενώ τα οφέλη του (boxer=χαμηλό κέντρο βάρους), καθώς και η διάταξη που θέλει την καμπίνα όσο το δυνατόν πιο κοντά στο κέντρο του αυτοκινήτου, σε συνδυασμό πάντα με την ύπαρξη χώρου αποσκευών, σίγουρα θα δημιουργήσουν ένα ιδιαίτερα «ικανό» πακέτο σε όλα τα επίπεδα.
 ''autotriti''

Εξατμισεις αυτοκινητων

ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ-ΚΑΤΑΛΥΤΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ