Tuning

31/5/11

Aston Martin Rapide S 2012: Ταχύτητα... στο τετράγωνο!


Δεδομένου ότι η Aston Martin Rapide λανσαρίστηκε μόλις πριν ένα χρόνο, το καμουφλάζ του πρωτοτύπου που απαθανατίστηκε κοντά στα κεντρικά γραφεία της φίρμας στο Gaydon, δεν μπορεί παρά να κρύβει την ταχύτερη έκδοση της τετράθυρης μπερλίνας.

Σε αυτήν την άποψη συνηγορούν ο εμφανώς χαμηλότερα τοποθετημένος μπροστινός προφυλακτήρας και οι επιπλέον εισαγωγές αέρα, ενώ πίσω ξεχωρίζουν ο διαφοροποιημένος προφυλακτήρας και το αεροδυναμικό βοήθημα που διαγράφεται εντονότερα στο τελείωμα του πορτ μπαγκάζ.

Ωστόσο, αυτό που έχει πραγματικά σημασία στη συγκεκριμένη έκδοση η οποία, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, θα προσθέσει το γράμμα "S" στο όνομα του μοντέλου, είναι αυτό που βρίσκεται κάτω από τις καλογραμμένες επιφάνειες της πεντάθυρης Aston Martin.

Κάπως έτσι, η κορυφαία έκδοση του ομώνυμου με την ταχύτητα μοντέλου, θα εγκαταλείψει το V12 μηχανικό σύνολο των 6,0 λίτρων με απόδοση 477 ίππους που εφοδιάζει την κανονική της έκδοση, υιοθετώντας ένα από τα ισχυρότερα μοτέρ που της φίρμας. Ο λόγος για τον επίσης δωδεκακύλινδρο κινητήρα των 5,9 λίτρων που εφοδιάζει την DBS και αποδίδει 517 ίππους.

Παράλληλα, αναβαθμίζεται το σύστημα πέδησης με κεραμικά δισκόφρενα ως μέρος τους βασικού εξοπλισμού αλλά και η ανάρτηση, προκειμένου η Rapide S να συμπεριφέρεται με την απαιτούμενη σταθερότητα σε απαιτητικές διαδρομές.

''autoin.gr''

Εξατμισεις αυτοκινητων

ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ-ΚΑΤΑΛΥΤΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ