Tuning

7/5/11

WRC - Ράλι Ιταλίας-Σαρδηνίας 2011, 1η μέρα: Στο χέρι του Sebastien Loeb

Με προβάδισμα άνω του μισού λεπτού θα διανυκτερέυσει ο Sebastien Loeb μετά το πρώτο σκέλος του Ράλι Ιταλίας-Σαρδηνίας, 5ου αγώνα του φετινού Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι, μετά από μία μέρα που όλοι οι βασικοί του αντίπαλοι για τη νίκη αντιμετώπισαν απρόοπτα.

Αυτό, φυσικά, δεν σημαίνει ότι το προβάδισμα του πρωταθλητή είναι τυχαίο, καθώς κατάφερε να διατηρηθεί στην κορυγή παρά το γεγονός ότι εκκινούσε πρώτος, συναντούσε πιο ολισθηρή επιφάνεια και χρονοτριβούσε καθαρίζοντας το δρόμο για τους υπόλοιπους.

Μετά τα πρωινά απρόοπτα του Petter Solberg (πρόβλημα στο Turbo) και του Jari Matti Latvala (εγκατάλειψη έπειτα από ατύχημα), στην προτελευταία Ειδική Διαδρομή της ημέρας ο Mikko Hirvonen –που ακολουθούσε τον S. Loeb με διαφορά ελάχιστων δευτερολέπτων- είχε κλατάρισμα.

Ο Φινάνδός επέλεξε να μην αλλάξει τροχό μέσα στην Ειδική αλλά στο τέλος της, με αποτέλεσμα να περιορίσει το χαμένο χρόνο στα 50 δευτερόλεπτα και να δηλώσει ότι ελπίζει ακόμη σε νίκη, αν ο «Seb» χάνει περισσότερο χρόνο εκκινώντας πρώτος στις Ειδικές του Σαββάτου (7/05).

Θεωρητικά, λοιπόν, ελπίδες για τη νίκη έχει και ο Petter Solberg και ο Sebastien Ogier, αν και ο τελευταίος –που ταλαιπωρήθηκε όλη την ημέρα από προβληματικές ρυθμίσεις της Citroen DS3 WRC- έδειξε με τη βραδυπορία του στην τελευταία Ειδική ότι κυνηγά τη δεύτερη θέση και τον Petter Solberg.

Ο Evgeny Novikov (Stobart Ford) έχασε στο μεταξύ, στο απογευματινό loop, την εντυπωσιακή του 3η θέση, όταν βγήκε από τον δρόμο στην προτελευταία Ειδική και εγκατέλειψε. Ο ομόλογός του, Mads Ostberg, μπορεί να ελπίζει ρεαλιστικά σε μια θέση βάθρου, ενώ μετά από την πρώτη μέρα ανταγωνισμού ο Dani Sordo και το MINI John Cooper Works WRC βρίσκονται σε απόσταση 1:33’’ από την κορυφή.

WRC – ΡΑΛΙ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑΣ 2011
ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ
(Μετά την 1η ημέρα)

1. Loeb (Citroen) 1:27:47.0
2. P. Solberg (Solberg Citroen) +33.2
3. Hirvonen (Ford) +53.1
4. Ogier (Citroen) +55.5
5. Ostberg (Stobart Ford) +1:04.7
6. Sordo (MINI) +1:33.2
7. Tanak (MM Ford) +2:36.0
8. Wilson (Stobart Ford) +2:54.5
9. Prokop (Czech Ford) +3:01.7
10. Hanninen (Red Bull Skoda) +3:19.8

auto.in.gr

Εξατμισεις αυτοκινητων

ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ-ΚΑΤΑΛΥΤΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ