Tuning

21/9/11

To νέο ταλέντο της Tech3 Yamaha



Ο Bradley Smith θα κάνει το ντεμπούτο του στο MotoGP το 2013 με την Tech3 Yamaha, αφού πρώτα περάσει άλλον ένα χρόνο -το 2012- στην κατηγορία Moto2 με τη γαλλική ομάδα του Herve Poncharal.

Ο νεαρός Άγγλος είχε πρόταση από την Tech3 Yamaha να ανέβει στην κορυφαία κατηγορία του MotoGP το 2012, αλλά την απέρριψε επιλέγοντας να περάσει άλλον ένα χρόνο στη Moto2, ώστε να αποκτήσει περισσότερη εμπειρία και να διεκδικήσει τον τίτλο.

Συνεπώς, η γαλλική ομάδα αναζητά τον αναβάτη που θα αγωνίζεται δίπλα στον Cal Crutchlow του χρόνου. Τα επικρατέστερα ονόματα είναι του Andrea Dovizioso και του Eugene Laverty από τα Superbikes, ενώ έχει ακουστεί και ο Alvaro Bautista - ο οποίος, όμως, πιθανότατα θα παραμείνει στη Suzuki.

Ο Bradley Smith δήλωσε: "Δεν είχα ποτέ αμφιβολία ότι η Tech3 είναι η καλύτερη ομάδα για να ξεδιπλώσω την καριέρα μου. Με κολακεύει το ενδιαφέρον τόσων πολλών ομάδων της Moto2, αλλά η ευκαιρία να ανέβω στο MotoGP το 2013 ήταν πολύ καλή για να την απορρίψω.

Είναι δύσκολο να πιστέψω ότι σε λίγο παραπάνω από ένα χρόνο θα οδηγώ μια Yamaha 1.000 κ.εκ. του MotoGP.Δούλεψα σκληρά για πολλά χρόνια ώστε να αποκτήσω μια τέτοια ευκαιρία και τώρα που ήρθε σκοπεύω να την αρπάξω και με τα δύο χέρια.

Η απόφασή μου να μείνω στο Moto2 ήταν μια από τις πιο δύσκολες της ζωής μου, αλλά πιστεύω ότι μαζί με την ομάδα μπορούμε να πρωταγωνιστούμε εξαρχής και να πιέσουμε για την διεκδίκηση του πρωταθλήματος".

Ο Herve Poncharal συμπλήρωσε: "Χωρίς αμφιβολία, καταφέραμε να εξασφαλίσουμε τις υπηρεσίες ενός από τα μεγαλύτερα ταλέντα του κόσμου και είμαι ενθουσιασμένος που ο Bradley εμπιστεύτηκε την Tech3 για να εκπληρώσει το όνειρο της συμμετοχής του στο MotoGP.

Ο Bradley είχε άμεσο αντίκτυπο στη Moto2 φέτος και όλοι ξέρουμε ότι είναι πολύ δύσκολη κατηγορία. Οι κανονισμοί σημαίνουν ότι το ταλέντο του αναβάτη παίζει πολύ κρίσιμο ρόλο για το αποτέλεσμα και ο Bradley έχει αποδείξει την ταχύτητα, το ταλέντο και την αφοσίωση που απαιτείται για να ανταγωνίζεται τους κορυφαίους.

Ένας ακόμη χρόνος στη Moto2 θα του επιτρέψει να αποκτήσει περισσότερη πολύτιμη εμπειρία, ώστε μόλις ανέβει στην ομάδα μας του MotoGP το 2013 να είναι αμέσως ανταγωνιστικός", κατέληξε.
auto.in.gr

Εξατμισεις αυτοκινητων

ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ-ΚΑΤΑΛΥΤΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ