Tuning

13/10/11

Ο Andrea Dovizioso στην Tech3 Yamaha το 2012

Μετά από δέκα χρόνια συμμετοχής σε όλες τις κατηγορίες του MotoGP με τη Honda, ο Andrea Dovizioso θα αγωνίζεται το 2012 στη σέλα μιας Yamaha Μ1. Ο Ιταλός επέλεξε να συνεχίσει την καριέρα του στην Tech3 Yamaha και υπέγραψε συμβόλαιο για το 2012, όπως ανακοίνωσε επισήμως η γαλλική ομάδα.

Ο "Dovi" αγωνίζεται τα τρία τελευταία χρόνια με την εργοστασιακή Honda, αλλά ενόψει της νέας χρονιάς η ιαπωνική εταιρεία αποφάσισε (υπό το βάρος των επιπτώσεων του τσουνάμι, το Μάρτιο του 2011) να μειώσει τις μοτοσικλέτες της από τρεις σε δύο και να κρατήσει τους Casey Stoner και Dani Pedrosa.

Η LCR Honda του προσέφερε, πρόσφατα, τη δυνατότητα να αγωνιστεί τη νέα χρονιά με μια Honda RC213V εργοστασιακών προδιαγραφών, αλλά -σύμφωνα με τη φημολογία- ο Ιταλός δυσαρεστήθηκε από το γεγονός ότι η Honda έδωσε προτεραιότητα στη συμμετοχή του Marco Simoncelli, με τη Gresini Honda.

Ο 25χρονος θα αγωνίζεται δίπλα στον Cal Crutchlow, στη θέση του βετεράνου Colin Edwards που υπέγραψε πριν από λίγο καιρό να αγωνίζεται με τη νέα ομάδα Forward Racing. Θυμίζουμε ότι για το 2013 η Tech3 Yamaha έχει ήδη υπογράψει τον νεαρό Βρετανό Bradley Smith, αλλά ο A. Dovizioso εκτιμά ότι μπορεί να οικοδομήσει μια μακροχρόνια σχέση με τη Yamaha.

Ο ιδιοκτήτης της Tech3 Yamaha, Herve Poncharal, είπε: "Είμαι ενθουσιασμένος που ένας αναβάτης της εμβέλειας του Andrea αποφάσισε να αφιερώσει το μέλλον του στην Tech3 και στη Yamaha. Είναι, αναμφίβολα, ένας από τους ταχύτερους αναβάτες του κόσμου και έχει αποδείξει ότι είναι ικανός να μάχεται για μια θέση στο βάθρο.

Χαίρομαι ιδιαίτερα που επέλεξε την ομάδα της Tech3 για να πάει την καριέρα του στο επόμενο επίπεδο και αναμένουμε το 2012 με υψηλές προσδοκίες. Είμαι πεπεισμένος ότι με τον Andrea και τον Cal έχουμε ένα από τα ισχυρότερα οδηγικά δίδυμα του σπορ και ότι οι δύο τους θα επιδείξουν τη δυναμική της νέας Yamaha των 1.000 κ.εκ.".
auto.in.gr

Εξατμισεις αυτοκινητων

ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ-ΚΑΤΑΛΥΤΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ