Tuning

29/5/12

Ferrari SP12 EC: Mία και μοναδική

Την μουσική πορεία του Eric Clapton αλλά και την αφοσίωσή στις τετράτροχες προτάσεις της Ferrari θέλησε να τιμήσει η αυτοκινητοβιομηχανία του Maranello.

Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο αποφάσισε να… ενδώσει στις σχεδιαστικές και όχι μόνο απαιτήσεις του Βρετανού μουσικού.

Με αφετηρία τη μέχρι σήμερα γνωστή 458 Italia, το σχεδιαστικό κέντρο της ιταλικής φίρμας σε συνεργασία με τον ιταλικό οίκο Pininfarina, επιχείρησε να προσαρμόσει το παρουσιαστικό του ιταλικού supercar ώστε να θυμίζει την… επίσημη αγαπημένη του Eric Clapton, που δεν είναι άλλη από την 512 ΒΒ.

Η SP12 EC, όπως χαρακτηριστικά ονομάστηκε, δημιουργήθηκε στο πλαίσιο ενός προγράμματος εξατομίκευσης που διαθέτει η Ferrari (One-Off Programme) με σκοπό να ικανοποιεί τις εξεζητημένες απαιτήσεις των πελατών της.

Για τον ίδιο τον Eric Clapton, η εξέλιξη του συγκεκριμένου αυτοκινήτου αποτέλεσε –σύμφωνα με δηλώσεις του ίδιου- μία από τις απολαυστικές εμπειρίες που έχει βιώσει μέχρι σήμερα.

Να θυμίσουμε ότι η 458 Italia και κατά συνέπεια η SP12 EC εφοδιάζεται με έναν V8 κινητήρα 4,5 λίτρων ο οποίος αποδίδει 570 ίππους και 540 Nm ροπής, επιτρέποντας στο ιταλικό supercar να επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε μόλις 3,4 δευτερόλεπτα.
auto.in.gr

Εξατμισεις αυτοκινητων

ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ-ΚΑΤΑΛΥΤΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ