Tuning

19/6/12

Valentino Rossi: "Η ανανεωμένη GP12 στη Laguna Seca θα κρίνει το μέλλον μου στην Ducati"

Τείνει να γίνει παράδοση. Μετά από μία κακή εμφάνιση ο Valentino Rossi μιλά με τους Ιταλούς δημοσιογράφους και σχεδόν κάθε φορά απειλεί πως θα φύγει από την ομάδα.

Αυτό είναι το μέσο πίεσης για τον Ιταλό προς την ομάδα, αφού ο "Doctor" δεν αφήνει έναν ασθενή (στην περίπτωση αυτή την Ducati) για να φύγει.

Ο V. Rossi αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετώπισε με τη μοτοσικλέτα του, την πολύ καλή εμφάνιση του Nicky Hayden, αλλά και τον όρο, που θέτει εκείνος για την ανανέωση του συμβολαίου του.

"Η ανταγωνιστική μοτοσικλέτα είναι ένας ανασταλτικός παράγοντας για εμένα αυτή τη στιγμή. Δεν με ενοχλεί κάτι άλλο. Αν αυτό λυθεί, υπογράφω αυτήν τη στιγμή με την Ducati".

"Όπως είπα θα πάρω την απόφασή μου μετά την Laguna Seca, εκεί θα οδηγήσουμε την ανανεωμένη GP12 πιστεύω να έχουν λυθεί όλα μας τα προβλήματα νωρίτερα από τότε".

Ο V. Rossi μίλησε επίσης για τα προβλήματα που αντιμετώπισε στο Silverstone:

"Ήταν δύσκολο τριήμερο εκτός από την βρόχινη περίοδο, στην οποία ήμασταν πολύ δυνατοί. Είχαμε πρόβλημα σε κάθε στεγνή περίοδο εκτός από το πρωί στο ζέσταμα".

"Από την αρχή του αγώνα, δεν είχα το ρυθμό των υπολοίπων. Προσπάθησα να μείνω μαζί τους, αλλά είχα πρόβλημα στη μέση της στροφής με δονήσεις από τους τροχούς τόσο έντονες ώστε μερικές φορές παραλίγο να χάσω τον έλεγχο της μοτοσικλέτας".

"Το μεγάλο πρόβλημα είναι ένα: δεν έχω αρκετή πρόσφυση εμπρός. Δεν γνωρίζω γιατί και δεν γνωρίζουμε πως να λύσουμε το πρόβλημα. Αν μπορούσα να κάνω κάτι για αυτό θα ήμουν άμεσα πολύ πιο γρήγορος".

"Χωρίς πρόσφυση από τον εμπρός τροχό πρέπει να στρίβουμε τη μοτοσικλέτα με το πίσω μέρος. Αλλά αυτό πιέζει πολύ το ελαστικό και αρχίζει να γλιστράει πολύ. Έπειτα από μερικούς γύρους, το πίσω ελαστικό άρχισε να γλιστράει και την ίδια στιγμή έσπασε η μία εξάτμιση".

"Για να είμαι ειλικρινής, δεν μας επηρέασε πολύ αυτό, αν και έχασα λίγη δύναμη στην ευθεία. Πετύχαμε μερικούς βαθμούς, αλλά το Silverstone παραμένει δύσκολη πίστα για μένα. Νομίζω ότι η αληθινή Ducati ήταν εκείνη του Nicky, ο οποίος τερμάτισε με μικρή διαφορά από τον πρώτο".

"Πρέπει να είμαστε πιο ανταγωνιστικοί στον επόμενο αγώνα του Assen. Η πίστα μου αρέσει και θέλω εκεί να επιστρέψω στο επίπεδο του Estoril, του Le Mans και της Βαρκελώνης".
auto.in.gr

Εξατμισεις αυτοκινητων

ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ-ΚΑΤΑΛΥΤΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ