Tuning

28/3/13

Παρουσιάστηκε επίσημα το Kia Soul

Σημαντική αύξηση των εσωτερικών χώρων του μοντέλου

Την πρώτη του επίσημη εμφάνιση πραγματοποιεί το νέο Kia Soul στη διεθνή έκθεση αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης, φέροντας σημαντικές σχεδιαστικές επιρροές από το Trackster concept car, που είδαμε για πρώτη φορά το 2012 στο Σικάγο.





Το αυτοκίνητο είναι ελαφρά μεγαλύτερο από το μοντέλο που διαδέχεται (πλάτος 1.800 χλστ., ύψος 1.610 χλστ., μεταξόνιο 2.570 χλστ.), γεγονός που έχει επιδράσει σημαντικά στην αύξηση των εσωτερικών του χώρων, αλλά και στην αύξηση του χώρου αποσκευών (685 λίτρα, 14 περισσότερα από το προηγούμενο μοντέλο).

Παράλληλα, το πλαίσιό του είναι κατά 29% πιο άκαμπτο από εκείνο, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η κορεατική εταιρεία.

Όσον αφορά στα μηχανικά του σύνολα, η βασική έκδοση (Base) εφοδιάζεται με ένα βενζινοκινητήρα των 1,6 λίτρων, απόδοσης 130 ίππων στις 6.300 σ.α.λ.

Οι εκδόσεις Plus και Exclaim παρουσιάζονται πιο ενισχυμένες, καθώς εξοπλίζονται με δίλιτρο βενζινοκινητήρα, ισχύος 164 ίππων στις 6.200 σ.α.λ.

Ο κινητήρας των 1.6 λίτρων συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων των έξι σχέσεων, προαιρετικά όμως και με αυτόματο των επίσης έξι.

Η έκδοση Plus μάλλον θα διαθέτει άλλο κιβώτιο ταχυτήτων, ενώ η έκδοση Exclaim θα εξοπλίζεται κατά πάσα πιθανότητα μόνο με το αυτόματο.










πηγη ''newsbeast''

Εξατμισεις αυτοκινητων

ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ-ΚΑΤΑΛΥΤΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ