Tuning

24/3/10

Ανακλησεις Αυτοκινητων

"Ραβασάκια" για ανακλήσεις αυτοκινήτων από την Toyota Hellas

Εν αναμονή των ανακοινώσεων από την Toyota Europe ώστε να προχωρήσει στην ενημέρωση των Ελλήνων ιδιοκτητών οχημάτων που πρέπει να πραγματοποιήσουν έλεγχο των οχημάτων τους βρίσκεται η Toyota Hellas.

«Από ώρα σε ώρα περιμένουμε την επίσημη ενημέρωση. Εκτίμηση για τον αριθμό των οχημάτων που θα χρειαστεί να ελεγχθούν αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει, ωστόσο σαφέστατα ο αριθμός δε θα είναι μικρός καθώς η Toyota είναι η πιο δημοφιλής εταιρεία σε πωλήσεις νέων αυτοκινήτων στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, αναφέρει στο Capital.gr η προϊσταμένη σχέσεων Τύπου της Toyota Hellas, κ. Κλαίρη Χατζηγιάννη.

Αφού γίνουν γνωστά τα στοιχεία όσων έχουν οχήματα που πρέπει να ελέγξουν το σύστημα του πεντάλ γκαζιού, οι πελάτες θα κληθούν μέσω επιστολής να προβούν στον προβλεπόμενο έλεγχο. «Η διαδικασία ελέγχου κρατάει λίγα λεπτά. Ακόμα και αν χρειαστεί να γίνει κάποια αλλαγή στο σύστημα, ο πελάτης δε θα ταλαιπωρηθεί» τονίζει η κ. Χατζηγιάννη, σημειώνοντας ότι το κόστος αναλαμβάνει εξολοκλήρου η Toyota και σε καμία περίπτωση ο πελάτης.


«Εμείς ανησυχήσαμε περισσότερο από τους ιδιοκτήτες»

Από τις 29/1 που κυκλοφόρησε η είδηση ότι η Toyota θα προχωρήσει σε ανάκληση 1,8 εκατ. αυτοκινήτων στην Ευρώπη λόγω πιθανών προβλημάτων στο πεντάλ του γκαζιού, αρκετοί πελάτες στην Ελλάδα έσπευσαν να ενημερωθούν για τις ενέργειες στις οποίες πρέπει να προβούν.

«Ανακοινώσαμε μέσω του Τύπου το τηλέφωνο εξυπηρέτησης πελατών, έτσι ώστε να είναι πιο εύκολη η επικοινωνία του πελάτη μαζί μας σε περίπτωση που έχει απορίες» σημειώνει η κ. Χατζηγιάννη.

Ωστόσο, όπως αναφέρει η εταιρεία, μετά τις επίσημες ανακοινώσεις της, όπου σημειωνόταν ότι πρόκειται για «ακραία περίπτωση» αλλά και πως προς στιγμή δεν υπάρχει καμία καταγγελία για πρόβλημα σε κάποιο αυτοκίνητο, τα τηλεφωνήματα προς το κέντρο εξυπηρέτησης μειώθηκαν στο 1/3 από ότι τις προηγούμενες μέρες.

«Ο κόσμος παίρνει ψύχραιμος να ενημερωθεί και είναι κάθε άλλο παρά ανήσυχος. Στη συγκεκριμένη περίπτωση εμείς ανησυχήσαμε περισσότερο από τους ιδιοκτήτες» αναφέρει η κ. Χατζηγιάννη. Τα εν λόγω μοντέλα και οι περίοδοι παραγωγής τους είναι: Aygo Φεβ 2005 – Αυγ 2009, iQ Νοε 2008 – Νοε 2009, Yaris Νοε 2005 – Σεπ 2009, Auris Οκτ 2006 – 5 Ιαν 2010, Corolla Οκτ 2006 – Δεκ 2009, Verso Φεβ 2009 – 5 Ιαν 2010, Avensis Νοε 2008 – Δεκ 2009 και RAV4 Νοε 2005 – Νοε 2009.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων, το 2009 ταξινομήθηκαν 21.007 οχήματα Toyota, με την εταιρεία να έχει μερίδιο 9,5% της εγχώριας αγοράς αυτοκινήτου.

Η Toyota έχει προχωρήσει διεθνώς σε ανάκληση συνολικά 8,1 εκατ. οχημάτων, λόγω προβλήματος με το πεντάλ γκαζιού. Ο πρόεδρος της εταιρείας, Aκίο Τογιόντα, ζήτησε μάλιστα, στο περιθώριο του Οικονομικού Φόρουμ του Νταβός, δημόσια συγνώμη για το πρόβλημα που ταλαιπώρησε τόσους ιδιοκτήτες.

Μαριέτα Χριστοπούλου

Πηγη   capital.gr

Εξατμισεις αυτοκινητων

ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ-ΚΑΤΑΛΥΤΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ