Tuning

8/6/10

Ferrari 458 Italia tuned by Oakley Design


Ο Βρετανικός οίκος Oakley Design αποφάσισε να ασχοληθεί με την Ferrari 458 Italia για να την κάνει ακόμη ομορφότερη και γρηγορότερη. Δυστυχώς όμως θα βγάλει στην παραγωγή μόνο πέντε αυτοκίνητα με τις αλλαγές να εντοπίζονται στο bodykit καθώς και στην αυξημένη ιπποδύναμη. Τα 562 άλογα που βγάζει η 458 δεν έφταναν και έτσι μετά από τον επαναπρογραμματισμό της ECU ο V8 κινητήρας των 4.5 λίτρων παράγει πλέον 627 άλογα με την ροπή να έχει αυξηθεί κατά 5% από τα 54 κιλά στα 56.7. Οι αλλαγές μηχανικά ολοκληρώνονται με μία μεγαλύτερη carbon εισαγωγή αέρα, μεγαλύτερες ram air εισαγωγές καθώς και μεγαλύτερα κολάρα σιλικόνης τα οποία βελτιώνουν την απόκριση του γκαζιού και την αύξηση της ιπποδύναμης.
Από αεροδυναμικής πλευράς, μπροστά έχει τοποθετηθεί σπόιλερ το οποίο προσθέτει 45 κιλά κάθετης δύναμης, και στο πίσω μέρος μια διακριτική αεροτομή η οποία παράγει επιπλέον 25 κιλά κάθετης δύναμης όταν το αυτοκίνητο κινείται με ταχύτητες μεγαλύτερες των 240 χλμ/ώρα. Το airflow έχει βελτιωθεί σημαντικά χάρη στην τοποθέτηση μεγαλύτερου ανεμιστήρα στα ψυγεία, την τοποθέτηση των εξαγωγών του καλοριφέρ δίπλα από τα μπροστά φωτιστικά σώματα καθώς και του νέου πίσω διαχύτη.
Οι μαύρες ζάντες των 20″ είναι τις OZ και φοράνε ελαστικά Pirelli Trofeo διαστάσεων 245/35 μπροστά και 305/35 πίσω. Χάρη στη χρήση carbon στην οροφή, το συνολικό βάρος μειώθηκε κατά 65 κιλά και έτσι τα 0-100 χλμ/ώρα έρχονται σε 3.0 δευτερόλεπτα (0.4 δεύτερα γρηγορότερα από την εργοστασιακή έκδοση) ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 330 χλμ/ώρα. Η Oakley Design δεν έχει αναφέρει ακόμη την τιμή πώλησης για κάθε ένα από τα πέντε συλλεκτικά αυτοκίνητα, αλλά για να μην αφήσει κανένα στεναχωρημένο, ανακοίνωσε ότι όλα τα τμήματα θα μπορούν να αγοραστούν ξεχωριστά από κάθε ενδιαφερόμενο.

πηγη ''autoblog.gr''

Εξατμισεις αυτοκινητων

ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ-ΚΑΤΑΛΥΤΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ