Tuning

8/6/10

Porsche Panamera Turbo by Mansory

  Είδαμε την Mansory να προχωράει σε βελτιώσεις, αισθητικές και μηχανικές, σε μοντέλα όπως η Bugatti Veyron (Vincero είναι το προσωνύμιο που δόθηκε στην βελτιωμένη από την Mansory έκδοση) και την Aston Martin (Cyrus). 
 Τελευταίο δημιούργημα, και άκρως εντυπωσιακό –αν και από πολλούς εκφράζονται σημαντικές ενστάσεις- είναι η Porsche Panamera Turbo by Mansory. Σε μπλέ χρώμα, με μαύρο καπό κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου από ανθρακονήματα και μια άκρως εντυπωσιακή εμφάνιση.
 
   Πέραν κάθε αμφιβολίας η Porsche Panamera είναι ένα όμορφο και ελκυστικό όχημα. Οι σχεδιαστές της γερμανικής φίρμας κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα πραγματικό κουπέ με τέσσερις πόρτες. Οι Ελβετοί όμως της Mansory φαίνεται πως δεν ήταν ικανοποιημένοι από το τελικό αποτέλεσμα και αποφάσισαν να βάλουν την δική τους σφραγίδα. Αποτέλεσμα; Ένα ακόμα πιο δυναμικό αποτέλεσμα οπτικά, που δεν ξεφεύγει όμως από τα όρια της κομψότητας.
                  
   Στο εμπρός μέρος κυριαρχεί το Mansory κυριαρχεί το κατασκευασμένο από carbon καπό. ΣΕ συνδυασμό με τους επανασχεδιασμένους και πιο ογκώδεις προφυλαχτήρες. Στο πίσω μέρος υπάρχουν νέες αεροτομές, διαχύτης και καινούργιας σχεδίασης απόληξη της εξάτμισης. Όλα αυτά τα στοιχεία συνδυαζόμενα με τις τεράστιες ζάντες των 21 ιντσών δίνουν μια ακόμη πιο σπορτίβ εικόνα στο τετράθυρο κουπέ της γερμανικής φίρμας. Να μην ξεχάσουμε επίσης τη νέα οροφή, τα τεχνολογίας LED φώτα ημέρας, του μεγαλύτερους θόλους των τροχών και τις πλαϊνές ποδιές.
Όμως η Mansory δεν έμεινε εδώ. Και προσφέρει στον υποψήφιο οδηγό μια σειρά από κορυφαίας ποιότητας ξύλο και δέρμα για τις επενδύσεις στο εσωτερικό. Ενώ συγχρόνως διάφορα στοιχεία και λεπτομέρειες της καμπίνας είναι κατασκευασμένα από ανθρακονήματα και αλουμίνιο προσδίδοντας στο αυτοκίνητο ακόμη μεγαλύτερο επίπεδο πολυτέλειας.
    Βεβαίως όλα αυτά θα ήταν λίγα – ίσως- αν ο ελβετικός οίκος βελτιώσεων δεν είχε φροντίσει και την δύναμη του κινητήρα. Έτσι, σύμφωνα με τα λίγα στοιχεία που έγιναν γνωστά, τα 500 άλογα του μοτέρ της Porsche Panamera Turbo έχουν εκτοξευθεί φθάνοντας τους 690 ίππους.
Πάντως δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν πως το δημιούργημα της Mansory κάθε τι άλλο παρά όμορφο και αποδεκτό θα μπορούσε να θεωρηθεί. Κρίνοντας μόνο από τις φωτογραφίες πάντως, μπορούμε να πούμε πως πρόκειται για κάτι εντυπωσιακό.


πηγη ''auto24''

Εξατμισεις αυτοκινητων

ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ-ΚΑΤΑΛΥΤΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ