Tuning

22/6/10

Οριστική η επιστροφή του Juha Kankkunen, με τη Stobart Ford

    Ο θρυλικός τετράκις παγκόσμιος πρωταθλητής ράλι Juha Kankkunen επιβεβαίωσε οριστικά την επιστροφή του στο WRC, για το φετινό Ράλι Φινλανδίας (29-31/07). Θα αγωνιστεί στο μπάκετ ενός Focus WRC της Stobart Ford, με τον παλιό του συνοδηγό Juha Repo.

Οκτώ χρόνια μετά την αποχώρησή του, στο τέλος του 2002 που οδηγούσε για τη Hyundai, ο Φινλανδός θα επιστρέψει στο WRC σε ηλικία 51 ετών. Πέραν του αγώνα της πατρίδας του, όπου η συμμετοχή του είναι πλέον δεδομένη, ενδέχεται να αγωνιστεί και σε ορισμένους ακόμα επιλεγμένους αγώνες του φετινού WRC.

Όταν θα ανέβει στην αφετηρία του Ράλι Φινλανδίας 2010, θα έχουν περάσει 31 χρόνια από την πρώτη συμμετοχή του J. Kankkunen στον αγώνα της πατρίδας του. Το 1979 τερμάτισε 14ος στο μπάκετ ενός Ford Escort, αλλά τη δεκαετία του 1990 έμελλε να κερδίσει τον αγώνα τρεις φορές (1991, ’93, ’99).

"Αυτή ήταν μια φανταστική ευκαιρία να απολαύσω την οδήγηση ενός WRCar, τα οποία θα εξαφανιστούν στο τέλος της χρονιάς", είπε ο Φινλανδός. "Δεν έχω περάσει πολύ χρόνο με ένα από τα σύγχρονα αυτοκίνητα, αλλά φαντάζομαι ότι ακόμα έχουν ένα τιμόνι για να στρίψεις δύο τροχούς. Στόχος μου είναι να τερματίσω στην πρώτη δεκάδα και να αντιμετωπίσω τον Kimi Raikkonen"!

Σύμφωνα με τον Juha Repo (ο οποίος είχε τερματίσει το Ράλι Φινλανδίας του 2003 στην 11η θέση στη σύντομη επιστροφή του Ari Vatanen) ο Juha Kankkunen έχει την καλύτερη φυσική κατάσταση από όλους τους οδηγούς της δεκαετίας του 1980.


auto.in.gr

Εξατμισεις αυτοκινητων

ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ-ΚΑΤΑΛΥΤΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ