Tuning

22/7/10

Αλόνσο: "Αρχίζει η κρίσιμη περίοδος"

Ο άνθρωπος που πιστεύει όσο κανείς ότι η Ferrari θα πανηγυρίσει στο τέλος την κατάκτηση του πρωταθλήματος, ο Φερνάντο Αλόνσο, χρήζει τους αγώνες σε Χόκενχαϊμ και Ουγγαρία ως τη σημαντικότερη περίοδο του πρωταθλήματος.
 Η Ferrari έχει χάσει αρκετό έδαφος στο δρόμο του πρωταθλήματος, ωστόσο, ακόμα τίποτα δεν έχει χαθεί όπως υποστηρίζουν οι Φερνάντο Αλόνσο και Στέφανο Ντομενικάλι.

Ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής δίνει το σύνθημα της αντεπίθεσης της ομάδας του στους αγώνες που ακολουθούν σε Γερμανία και Ουγγαρία: "Ξεκινάει μια πολύ κρίσιμη περίοδος για φέτος, με τους επόμενους δύο αγώνες σε Γερμανία και Ουγγαρία , όπου θα πρέπει να πάρουμε αρκετούς βαθμούς για να παραμείνουμε στο κυνήγι του τίτλου".

Παράλληλα, ο Ισπανός δείχνει να είναι άνθρωπος που δεν του αρέσει να μοιρολατρεί.

"Δεν υπάρχει λόγος να κοιτάμε πίσω και να κλαίμε για αυτό (σ.σ εννοεί τα άσχημα αποτελέσματα), ξέρουμε ότι πρέπει να τα κάνουμε όλα σωστά, τότε θα έρθουν τα αποτελέσματα που θέλουμε – δεν έχω καμία αμφιβολία γι’ αυτό. Στο Χόκενχαϊμ θα έχουμε αρκετά νέα μέρη στην F10 και ειδικότερα στο διαχύτη".

Ο Αλόνσο είναι στην πέμπτη θέση της κατάταξης των πιλότων με 98 βαθμούς, ενώ η Ferrari έχει 165 βαθμούς, όντας τρίτη στο πρωτάθλημα των κατασκευαστών. Η πρωτοπόρος McLaren έχει 278 βαθμούς και η δεύτερη Red Bull 249. Η διαφορά αυτή μπορεί να καλυφθεί στους εννιά εναπομείναντες αγώνες, αρκεί η ιταλική ομάδα να μεταμορφωθεί.

auto24

Εξατμισεις αυτοκινητων

ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ-ΚΑΤΑΛΥΤΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ