Tuning

19/7/10

Η MINI ανακοινώνει την είσοδό της στο WRC

Η MINI ετοιμάζεται να ανακοινώσει μέσα στην προσεχή εβδομάδα (19-23/7) την είσοδό της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι του 2011 και να γίνει έτσι η πρώτη εταιρεία, από τη στιγμή που ξεκίνησε η παγκόσμια οικονομική ύφεση, που ξεκινά εργοστασιακή εμπλοκή στο motorsport.

Η MINI θα αγωνιστεί στο WRC με το τετρακίνητο Countryman, το οποίο σχεδίασε και εξελίσσει τους τελευταίους μήνες η αγγλική Prodrive. Πρόκειται για την εταιρεία που είχε αναλάβει το αγωνιστικό πρόγραμμα της Subaru, μέχρι την αποχώρηση της τελευταίας από τα ράλι, το 2008.

Για τη νέα εργοστασιακή ομάδα του σπορ το 2011 θα είναι κατά πάσα πιθανότητα προπαρασκευαστικό έτος, εξέλιξης του MINI Countryman WRC. Σύμφωνα με το αγγλικό περιοδικό Autosport, η MINI δεν θα αγωνιστεί στους τέσσερις πρώτους αγώνες της νέας χρονιάς και θα κάνει το ντεμπούτο της στο Ράλι Σαρνηδίας (Μάιος 2011).

Σχετικά με τους οδηγούς της MINI, προς το παρόν ακούγεται μόνο το όνομα του Mads Ostberg. Ο Νορβηγός συμμετείχε στο πρωτάθλημα του 2009 με Subaru Impreza WRC που του παρείχε η Prodrive και φέτος έχει απορρίψει άλλες προτάσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κινητήρας 1.6 Turbo της BMW, που θα τοποθετηθεί στο αγωνιστικό MINI Countryman WRC, έχει φτάσει στο εργοστάσιο του Μπάνμπουρι. Οι δοκιμές του αυτοκινήτου θα ξεκινήσουν στο τέλους Αυγούστου 2010.
auto.in.gr

Εξατμισεις αυτοκινητων

ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ-ΚΑΤΑΛΥΤΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ