Tuning

19/7/10

MotoGP Γερμανίας 2010: Έσπασε το πόδι του ο Randy de Puniet

Το ατύχημα του 9ου γύρου του MotoGP Γερμανίας (18/7) άφησε τον Randy de Puniet με σπασμένο πόδι και τον Aleix Espargaro ενδεχομένως με σπασμένο σπόνδυλο, όπως ανακοινώθηκε από τους ιατρούς μετά το τέλος του αγώνα στην πίστα του Σάξενρινγκ.

Ο Randy de Puniet της LCR Honda έπεσε στη στροφή 4 και οι Aleix Espargaro (Pramac Ducati) και Alvaro Bautista (Suzuki) που ακολουθούσαν προσέκρουσαν στην πεσμένη Honda RC212V του Γάλλου και επίσης έπεσαν.

Ένας εκ των δύο, μάλιστα, φέρεται να χτύπησε με τη μοτοσικλέτα του το αριστερό πόδι του R.de Puniet, με αποτέλεσμα να σπάσει η αριστερή κνήμη του Γάλλου οδηγού. Πρόκειται για τραυματισμό αντίστοιχο εκείνου που άφησε τον Valentino Rossi για σαράντα ημέρες εκτός δράσης.

Είναι αμφίβολο για πόσο καιρό θα λείψει ο Γάλλος και ποιος θα τον αντικαταστήσει στην LCR Honda, αλλά το σίγουρο είναι ότι –σε μια κρίσιμη μεταγραφική περίοδο- διακόπηκε η εξαιρετική φετινή του προσπάθεια, κατά την οποία τερμάτισε πέντε φορές σε επτά αγώνες στην πρώτη εξάδα.

Ο Alvaro Bautista δεν τραυματίστηκε, αλλά αυτό πιθανώς να μην ισχύει και για τον Aleix Espargaro. Στο ιατρικό κέντρο της πίστας δεν διαπιστώθηκε σοβαρός τραυματισμός του αναβάτη της Pramac Ducati, αλλά αργότερα ο A. Espargaro μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Εκεί οι οι γιατροί τον υπέβαλλαν σε νέες εξετάσεις και εκτιμούν ότι ενδεχομένως να έχει σπάσει τον έβδομο σπόνδυλό του. Την απάντηση θα δώσει ο προσωπικός γιατρός του αναβάτη, στον οποίο θα σταλούν οι ακτινογραφίες ώστε να διαπιστώσει αν η ένδειξη προήλθε από την πτώση στο Σάξενρινγκ ή αν οφείλεται σε παλαιότερο τραυματισμό.
auto.in.gr

Εξατμισεις αυτοκινητων

ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ-ΚΑΤΑΛΥΤΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ