Tuning

19/11/10

Lancia Stratos

Η περασμένη εβδομάδα θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί σαν μία από τις πιο ευτυχισμένες στην ζωή του Γερμανού εκατομμυριούχου Michael Stoschek. Και αυτό γιατί είδε το όνειρό του να έχει στην διάθεσή του ένα μοναδικό supercar να γίνεται πραγματικότητα, αφού η μία και μοναδική ολοκαίνουργια Lancia Stratos κοσμεί το γκαράζ του.
Πριν λίγες ημέρες λοιπόν, στην έδρα της εταιρίας Pininfarina έξω του Τορίνο, έγινε η τελετή παράδοσης της ολοκαίνουργιας Lancia Stratos στον Michael Stoschek.

Συνολικά, χρειάστηκαν δύο χρόνια για την ιταλική εταιρεία σχεδιασμού και κατασκευής αμαξωμάτων για την ολοκλήρωση της κατασκευής της καινούργιας Lancia Stratos. Η οποία παράχθηκε σε ένα και μοναδικό αντίτυπο.
Το πάτωμα και τα μηχανικά μέρη πάνω στα οποία βασίσθηκε η κατασκευή της (μιας και μοναδικής προς το παρόν) Lancia Stratos προέρχονται από την Ferrari (όπως και της προηγούμενης Stratos) και συγκεκριμένα από την F430. Ο κινητήρας είναι V8 4.3 λίτρων με ιπποδύναμη που υπολογίζεται από 490 έως 515 άλογα. Η ίδια η κατασκευάστρια εταιρία έχει αποφύγει μέχρι στιγμής να γνωστοποιήσει τα τεχνικά χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου.

Ακόμη λοιπόν και τώρα, που το αυτοκίνητο έχει παραδοθεί στο νόμιμο ιδιοκτήτη του, ο οίκος Pininfarina δεν γνωστοποίησε στοιχεία που αφορούν στις επιδόσεις λέγοντας πως όλα αυτά θα ανακοινωθούν σε μεταγενέστερη ημερομηνία.

Αυτή πάντως δεν είναι η τελευταία φορά που βλέπουμε την καινούργια Lancia Stratos. Αφού σε δύο εβδομάδες το ιταλικό supercar θα παρουσιασθεί στον διεθνή αυτοκινητιστικό Τύπο , στην πίστα του Paul Ricard Circuit.

Μέχρι τότε, αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να θαυμάσουμε το μοναδικό δημιούργημα του οίκου Pininfarina μέσα από τις φωτογραφίες που δόθηκαν στην δημοσιότητα αλλά και το βίντεο που έχει κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο.

''auto24''

Εξατμισεις αυτοκινητων

ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ-ΚΑΤΑΛΥΤΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ