Tuning

19/11/10

Θέλει προσπεράσματα ο Τοντ

Ο πρόεδρος της FIA, Ζαν Τοντ, επισήμανε ότι αυξηθεί το θέαμα στη Formula 1, στην περίπτωση που δημιουργηθούν πίστες, όπου θα ευνοούν τα προσπεράσματα.
"Χρειαζόμαστε να ευνοήσουμε τα προσπεράσματα. Κάτι που ήταν αδύνατον στο Άμπου Ντάμπι", είπε ο Ζαν Τοντ, του οποίου η δήλωση φάνηκε σαν παράπονο, καθώς η ομάδα που υπηρέτησε, η Ferrari, δεν μπόρεσε να προσπεράσει στην Γιας Μαρίνα.

Ωστόσο, ο ίδιος απάντησε στα κακεντρεχή σχόλια, λέγοντας: "Μιλάω ως πρόεδρος της FIA. Πάρτε για παράδειγμα τον Χάμιλτον: είχε φρέσκα ελαστικά, θα μπορούσε να έχει πλεονέκτημα 2 δευτερολέπτων έναντι του Κούμπιτσα, αλλά δεν μπορούσε να τον προσπεράσει.

Από 'δω και πέρα πέρα από την ασφάλεια θα εξετάζουμε και το θέμα που θα μπορεί να προσφέρεται από μια πίστα. Στις 23/11 θα συζητήσουμε σχετικά για τα προσπεράσματα. Το πρόβλημα οφείλεται από λάθη στις πίστες και στα μονοθέσια. Θα δημιουργήσουμε μία καρτέλα αναφοράς με την ανταγωνιστικότητα των πιστών και θα δούμε αν μπορούμε να κάνουμε κάποιες προσαρμογές για το 2011".

Εξατμισεις αυτοκινητων

ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ-ΚΑΤΑΛΥΤΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ