Tuning

19/11/10

Nissan Murano CrossCabriolet

Η Nissan πρωτοπορεί, με την παρουσίαση του πρώτου πολυτελούς SUV καμπριολέ. Πρόκειται για το Murano CrossCabriolet το οποίο αποκαλύφθηκε στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Λος Άντζελες και θα αρχίσει να διατίθεται στην αγορά τον προσεχή Φεβρουάριο. 
Εδώ και μερικά χρόνια η Nissan έχει πραγματοποιήσει μια θεαματική στροφή με την οποία επιχειρεί να επανατοποθετηθεί στην αγορά. Άφησε πίσω της την συντηρητική εικόνα που την ακολουθούσε για 10ετίες, ακολουθεί πλέον φρέσκιες και αρκετά σπορ γραμμές ενώ στόχος της είναι τα επόμενα χρόνια να καθιερωθεί σαν ο leader στην κατηγορία των αυτοκίνητων Crossover και SUV.

Σε αυτή την λογική εντάσσεται και η παρουσίαση του Nissan Murano CrossCabriolet που έγινε πριν λίγες ώρες στην διάρκεια της Έκθεσης Αυτοκινήτου στο Λος Άντζελες.
Η γιαπωνέζικη φίρμα έχει κάθε λόγο να καυχιέται, αφού το Murano CrossCabriolet, είναι το πρώτο πολυτελές SUV καμπριολέ μοντέλο στην παγκόσμια αγορά. Όπως και με το Juke, έτσι τώρα και με το Murano CrossCabriolet η Nissan επιχειρεί να δημιουργήσει μια νέα κατηγορία οχημάτων.

Αισθητικά, με μετατροπή του κλασικού crossover Murano σε cabriolet έχει γίνει με μεγάλη προσοχή στην λεπτομέρεια. Κάτι που έχει σαν αποτέλεσμα , το αυτοκίνητο να έχει διατηρήσει τον χαρακτήρα του, από πλευράς σχεδίασης ενώ παράλληλα οι απαραίτητες μετατροπές έχουν ένα όμορφο αισθητικά αποτέλεσμα.

Στο εμπρός μέρος ο σχεδιασμός είναι ο ίδιος με αυτόν του κλασικού μοντέλου ενώ στο πίσω μέρος, συναντάμε κάποια στιλιστικά στοιχεία από το 370Ζ. Η οροφή είναι μαλακή και ανοίγει με την βοήθεια ηλεκτρουδραυλικού μηχανισμού. Το δίθυρο μοντέλο, διαθέτει έντονα σπορτίβ χαρακτηριστικά.

Η δύναμη στο Nissan Murano CrossCabriolet προέρχεται από τον V6, 3.5-λίτρων 24-βάλβιδο DOHC κινητήρα που αποδίδει 265 ίππους και συνεργάζεται με το δεύτερης γενιάς αυτόματο κιβώτιο Xtronic τεχνολογίας CVT με Adaptive Shift Control (ASC).

Το Nissan Murano CrossCabriolet είναι εξοπλισμένο με σύστημα μετάδοσης της κίνησης σε όλους τους τροχούς (all-wheel drive). Επίσης διαθέτει , Vehicle Dynamic Control (VDC) system, σύστημα αισθητήρων ανατροπής και αισθητήρες ολίσθησης των τροχών.

Για πρόσθετη ασφάλεια, το Nissan Murano CrossCabriolet έρχεται επίσης με αεριζόμενα δισκόφρενα σε όλους τους τροχούς, ABS, Brake Assist , ηλεκτρονικό κατανεμητή πέδησης (EBD) και ένα G-sensor.

''auto24''

Εξατμισεις αυτοκινητων

ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ-ΚΑΤΑΛΥΤΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ