Tuning

7/1/11

Ferrari Shooting Brake Concept: Η πρακτική διάσταση ενός supercar

Η Ferrari ανακάλυψε την πρακτική διάσταση των supercars. Αυτό τουλάχιστον αποδεικνύουν οι πρώτες εικόνες του Shooting Brake Concept, το οποίο αναμένεται να παρουσιαστεί για πρώτη φορά στην προσεχή έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης.

Το φιλόδοξο concept car αποτελεί δημιούργημα του σχεδιαστικού κέντρου της φίρμας, επικεφαλής του οποίου είναι ο πρώην αρχισχεδιαστής του ιταλικού οίκου Pininfarina, Lorenzo Ramaciotti.

Αν και το όνομα του εκκεντρικού Shooting Brake δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί, οι λόγοι που οδήγησαν την αυτοκινητοβιομηχανία του Maranello στην κατασκευή του είναι ξεκάθαροι.

Πρώτον, η Ferrari αργά ή γρήγορα θα έπρεπε να διερευνήσεις τις δυνατότητες επέκτασης της γκάμας της σε κατηγορίες πέρα των παραδοσιακών υπεραυτοκινήτων και δεύτερον να δημιουργήσει τις συνθήκες που θα οδηγήσουν μέσα στα επόμενα χρόνια στην αντικατάσταση της τετραθέσιας 612 Scaglietti.

Και από τη στιγμή που οι άνθρωποι της Ferrari αποκλείουν τη δημιουργία ενός SUV, η εξέλιξη ενός Grand Turismo με εκτεταμένες μεταφορικές δυνατότητες αποτελεί μονόδρομο.

Άλλωστε για τη Ferrari τα shooting brake αμαξώματα δεν αποτελούν άγνωστη λέξη, καθώς στο παρελθόν η ιταλική φίρμα έχει ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των πελατών της,  δημιουργώντας, με τη συμβολή του σχεδιαστικού οίκου Pininfarina, ανάλογες προτάσεις.

Auto Express

Εξατμισεις αυτοκινητων

ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ-ΚΑΤΑΛΥΤΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ