Tuning

17/1/11

NAIAS 2011: H Hyundai σε διπλό ταμπλό



Αποτελεί τη σχεδιαστική συνέχεια ενός εντυπωσιακού concept car που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην Κορέα το 2007 και ταυτόχρονα το εισιτήριο της επιστροφής για την Hyundai στην κατηγορία των coupe.

To Veloster, όπως χαρακτηριστικά ονομάζεται, συνδυάζει το δυναμικό προφίλ ενός αυθεντικού coupe με την πρακτικότητα ενός τρίθυρου hatchback, προσφέροντας –μεταξύ άλλων- τους ανάλογους χώρους στο εσωτερικό του και την ευκολία πρόσβασης σε αυτούς.

Πέρα από τον εντυπωσιακό σχεδιασμό του, το νέο coupe της Hyundai έχει να παρουσιάσει ένα νέο, πιθανότατα υπερτροφοδοτούμενο, κινητήρα βενζίνης άμεσου ψεκασμού 1,6 λίτρων και το πρώτο ημι-αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη της κορεατικής φίρμας.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Hyundai, το Veloster αντιπροσωπεύει την πρόοδο της κορεατικής αυτοκινητοβιομηχανίας στην Ευρώπη, όπου και αναμένεται να προσελκύσει νέους αγοραστές.

Άλλωστε το Veloster, όπως και κάθε νέα πρόταση της φίρμας, θα συνοδεύεται στην ευρωπαϊκή ήπειρο από το πενταετές πρόγραμμα "Triple Care", το οποίο περιλαμβάνει εγγύηση μηχανικών μερών, δωρεάν οδική βοήθεια και δωρεάν τεχνικούς ελέγχους.

Περισσότερες πληροφορίες για το Veloster πρόκειται να ανακοινωθούν τον Μάρτιο, στη διεθνή έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης, λίγο πριν το εμπορικό λανσάρισμα του αυτοκινήτου στη γηραιά ήπειρο.

Εξίσου φουτουριστικό είναι και το σχεδιαστικό παράδειγμα του πρωτότυπου SUV, που στέκεται στο πλευρό του Veloster στο Detroit.

To Curb δανείζεται τα μηχανικά μέρη του Veloster -υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα άμεσου ψεκασμού και κιβώτιο διπλού συμπλέκτη- αποδίδοντας 175 ίππους.

Το head up-display και η οθόνη 12 ιντσών που υποστηρίζει τις προηγμένες εφαρμογές άνεσης και ασφάλειας (Blue link) μας υπενθυμίζουν τον πειραματικό χαρακτήρα ενός αυτοκινήτου, που δεν δείχνει, ωστόσο, να βρίσκεται πολύ μακριά από τη γραμμή παραγωγής.
auto.in.gr

Εξατμισεις αυτοκινητων

ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ-ΚΑΤΑΛΥΤΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ