Tuning

26/1/11

Δύο Lotus στο πρώτο Grand Prix του 2011

  Το πρωτάθλημα της Formula 1 2011 θα ξεκινήσει στις 13 Μαρτίου στο Μπαχρέιν με δύο ομάδες που θα χρησιμοποιούν το όνομα Lotus, καθώς η εκδίκαση της υπόθεσης για τα δικαιώματα του συγκεκριμένου ονόματος θα ξεκινήσει λίγες μέρες αργότερα, την 21η Μαρτίου.

Το δικαίωμα αποκλειστικής χρήσης του ονόματος Lotus στη F1 διεκδικεί η Team Lotus του Μαλαίσιου επιχειρηματία Tony Fernandes, καθώς και ο Όμιλος Lotus, που ανήκει στην κυβέρνηση της Μαλαισίας, κατασκευάζει τα εμπορικά αυτοκίνητα Lotus και πρόσφατα αγόρασε μερίδιο της Renault F1, μετονομάζοντάς τη σε Lotus Renault GP.

Όπως αποφάσισε σήμερα (25/01) ο δικαστής Peter Smith, του Ανώτατου Δικαστηρίου του Λονδίνου, η εκδίκαση της υπόθεσης θα γίνει πολύ νωρίτερα του αναμενόμενου. Θα ξεκινήσει την 21/03 και αναμένεται να διαρκέσει περίπου δέκα μέρες.

Αυτό σημαίνει ότι όποια ομάδα χάσει την υπόθεση δεν αποκλείεται να αναγκαστεί να αλλάξει ονομασία από το τρίτο GP της φετινής χρονιάς, το οποίο –συμπτωματικά ή όχι- είναι το Grand Prix της Μαλαισίας, στις 10 Απριλίου 2011.

Πριν αποφασίσει να μπει στη Formula 1 αγοράζοντας μερίδιο της Renault F1, ο Όμιλος Lotus είχε παραχωρήσει στον Team Lotus το δικαίωμα να χρησιμοποιεί το όνομα στη F1. Όταν ο Όμιλος έκανε γνωστή την επιθυμία του να μπει στο σπορ απέσυρε την άδειά του προς τον Tony Fernandes.

Ο τελευταίος, όμως, απάντησε εξασφαλίζοντας το δικαίωμα χρήσης του ονόματος Team Lotus από τον νομικό του κάτοχο, David Hunt – μιας κι ο ιδρυτής της Lotus τη δεκαετία του 1950, Colin Chapman, είχε χωρίσει την εταιρεία του στην αγωνιστική Team Lotus και στην εμπορική Lotus Cars.

Αν και νομικοί κύκλοι στη Βρετανία εκτιμούν ότι η Team Lotus συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες να διατηρήσει την ονομασία της, υπάρχει αισιοδοξία και στην πλευρά του Ομίλου Lotus για θετική εξέλιξη της δίκης της 21ης Μαρτίου. Για την ακρίβεια, κάθε πλευρά υποστηρίζει ότι η άλλη παρεξήγησε την απόφαση του δικαστή για κανονική δίκη και δηλώνει σίγουρη για την επιτυχία της!
auto.in.gr

Εξατμισεις αυτοκινητων

ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ-ΚΑΤΑΛΥΤΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ