Tuning

19/1/11

Tετρακύλινδρους κινητήρες εξελίσσει η Porsche

Αν και η πρόθεση της Porsche είναι να διατηρήσει τους εξακύλινδρους κινητήρες στην 911, ο Wolfgang Durheimer - επικεφαλής έρευνας και εξέλιξης της γερμανικής φίρμας- δεν θέλησε να αποκλείσει το ενδεχόμενο παρουσίας στην γκάμα του θρυλικού sportscar ενός τετρακύλινδρου μοτέρ





Τη λογική του downsizing θα ακολουθήσει σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες η Porsche, εξελίσσοντας νέους, τετρακύλιδνρους κινητήρες μικρότερου κυβισμού.

Με δηλώσεις του ο επικεφαλής έρευνας και εξέλιξης της γερμανικής φίρμας, Wolfgang Durheimer παραδέχτηκε ότι η εξέλιξη ενός τετρακύλινδρου μοτέρ έχει ήδη ξεκινήσει, το οποίο μάλιστα είναι πιθανό να τοποθετηθεί στο μέλλον ακόμα και στην 911.

Σε πρώτη φάση, πάντως, το νέο τετρακύλινδρο σύνολο πρόκειται να εφοδιάσει ένα «μικρό» roadster που η Porsche εξελίσσει σε συνεργασία με τις υπόλοιπες φίρμες του ομίλου VW.

Με δύο αντικριστά ζεύγη κυλίνδρων (επίπεδη διάταξη) και χωρητικότητα που δεν θα ξεπερνά τα 2,5 λίτρα, ο νέος κινητήρας της Porsche αναμένεται να αγγίζει, στην υπερτροφοδοτούμενη τουλάχιστον εκδοχή του, τους 360 ίππους, γεγονός που αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο παρουσίας του στις κορυφαίες προτάσεις της φίρμας.
auto.in.gr

Εξατμισεις αυτοκινητων

ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ-ΚΑΤΑΛΥΤΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ