Tuning

10/2/11

F1 2011: Παρουσίαση της Force India VJM04

Η Force India ολοκλήρωσε τις παρουσιάσεις των δώδεκα νέων μονοθεσίων του πρωταθλήματος της Formula 1 του 2011 αποκαλύπτοντας μέσω διαδικτύου τη νέα VJM04, με την οποία θα αγωνίζονται φέτος οι Adrian Sutil και Paul di Resta.

Στόχος της ομάδας του Silverstone, η οποία ανήκει στον Ινδό επιχειρηματία Vijay Mallya, είναι να τερματίσει το φετινό πρωτάθλημα σε υψηλότερη από την έβδομη θέση που κατέκτησε το 2010 έπειτα από μονομαχία μέχρι τέλους με τη Williams.

Σε αυτή την προσπάθεια δίχως αμφιβολία θα τη βοηθήσει η ανανέωση της τεχνολογικής συνεργασίας της με τη McLaren Applied Technologies, για τρίτη διαδοχική χρονιά. Η Force India, που χρησιμοποιεί κινητήρες της Mercedes-Benz, θα εξακολουθήσει να λαμβάνει κιβώτια ταχυτήτων και υδραυλικά συστήματα από τη McLaren.

Επιπλέον, η ομάδα απέκτησε νέο τεχνικό διευθυντή, τον Andrew Green – έπειτα από την αποχώρηση του Mark Smith. Όνειρο του V. Mallya είναι να δει τη Force India στο βάθρο του GP Ινδίας, το οποίο θα διεξαχθεί για πρώτη φορά φέτος. "Πιστεύω ότι έχουμε τις ανθρώπινες και τεχνικές υποδομές για να το πετύχουμε", είπε.

Οι σχεδιαστικές λεπτομέρειες της νέας Force India VJM04 περιλαμβάνουν πλατύ και επίπεδο ρύγχος, αεραγωγό αντίστοιχο της περσινής Mercedes πάνω από το κράνος του οδηγού και περίπλοκη εμπρός πτέρυγα. Το νέο μονοθέσιο θα ξεκινήσει τις πρώτες του δοκιμές από τη Jerez, την Πέμπτη (10/02).
auto.in.gr

Εξατμισεις αυτοκινητων

ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ-ΚΑΤΑΛΥΤΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ