Tuning

10/2/11

F1 2011: Η "διαφορετική" νέα Hispania F111

Η Hispania Racing Team παρουσίασε τις πρώτες εικόνες του δεύτερου μονοθεσίου της μικρής ιστορίας της στη Formula 1. Με την F111 η ισπανική ομάδα δεν αλλάζει απλώς χρώματα – το κυριότερο είναι ότι φιλοδοξεί να θέσει τις βάσεις για να βελτιώσει την απόδοσή της και να εδραιωθεί στο σπορ.

Ο διευθυντής της ομάδας Colin Kolles και ιδιαίτερα ο τεχνικός διευθυντής Geoff Willis, με περγαμηνές σε μεγαλύτερες ομάδες, μπορούν να ανεβάσουν το επίπεδο της HRT – αρκεί να εξασφαλιστούν οι πόροι, όπως γίνεται εμφανές από σχεδόν κάθε σημείο του μονοθεσίου που κάνει ανοιχτή πρόκληση για κάθε ενδιαφερόμενο χορηγό.

Η επιλογή της ομάδας να επαναφέρει μετά από χρόνια στη Formula 1 τον Ινδό Narain Karthikeyan της εξασφάλισε τη χορηγία της ινδικής αυτοκινητοβιομηχανίας Tata, ενώ η HRT αναζητεί ακόμη το δεύτερο οδηγό της για το 2011.

Η νέα Hispania F111 θα περάσει τις δοκιμές πρόσκρουσης αυτή την εβδομάδα κι έπειτα θα προσαρτηθεί στις δοκιμές της Formula 1 – είτε στη Βαρκελώνη στις 18 Φεβρουαρίου είτε στο Μπαχρέιν την 3η Μαρτίου, για τα πρώτα της χιλιόμετρα στην πίστα. Αυτή είναι από μόνη της μια μεγάλη πρόοδος σε σχέση με το 2010.

Και δεν είναι η μόνη, όπως λέει ο ιδιοκτήτης της ομάδας, Jose Ramon Carabante: "Αισθανόμαστε περήφανοι για το νέο μονοθέσιο. Με χαρά παρουσιάζουμε τις πρώτες προδιαγραφές του, που είναι αποτέλεσμα τεράστιας σχεδιαστικής προσπάθειας. Αυτό είναι μόνο το πρώτο βήμα, καθώς προγραμματίζουμε αρκετές ανανεώσεις του μονοθεσίου στη διάρκεια της αγωνιστικής χρονιάς".
auto.in.gr

Εξατμισεις αυτοκινητων

ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ-ΚΑΤΑΛΥΤΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ