Tuning

21/2/11

Τα μελλοντικά κριτήρια επιλογής των αγώνων του WRC

 Η μείωση των ευρωπαϊκών ράλι σε συνδυασμό με την προσπάθεια εισόδου σε μεγάλες αγορές, καθώς και η επιλογή αγώνων όχι με βάση την παράδοσή τους αλλά το επίπεδό τους, θα αποτελέσουν τα βασικά κριτήρια για τη διαμόρφωση του προγράμματος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι τα προσεχή χρόνια.

Ο εμπορικός διευθυντής του WRC, Simon Long, είπε ότι την προσεχή πενταετία οι αγώνες δεν θα αυξηθούν σε περισσότερους από 14 ανά έτος, ενώ παραδέχθηκε ότι το σπορ πρέπει να συμπεριλάβει αγώνες στις αγορές της Ρωσίας, της Κίνας, της Ινδίας και της Βραζιλίας.

Αυτό σημαίνει ότι "...πιθανότατα ένας ή δύο από τους υπάρχοντες αγώνες δεν θα υπάρχουν [στο πρόγραμμα, στο μέλλον]", σύμφωνα με τον Βρετανό. "Δεν πιστεύω ότι θα δούμε κάτι επαναστατικό, αλλά πρέπει να κάνουμε το πρόγραμμα του πρωταθλήματος περισσότερο παγκόσμιο – καθώς αυτή τη στιγμή είναι ιδιαίτερα 'Ευρωκεντρικό'. Μακροχρόνια, πρέπει να στρέψουμε την προσοχή μας σε μεγάλες αναδυόμενες οικονομίες, όπως της Ρωσίας, της Κίνας, της Ινδίας και της Βραζιλίας'.

Σχετικά με τα 13 ράλι που συνθέτουν το φετινό πρόγραμμα, ο Simon Long συμπλήρωσε: "Υπάρχουν ορισμένα ερωτηματικά σχετικά με ορισμένους αγώνες, αλλά έχουμε μια διαφανή διαδικασία σύμφωνα με την οποία ζητάμε από τους οργανωτές να μας παραδίδουν πολυετή επιχειρηματικά και αγωνιστικά πλάνα. Αυτό δεν έχει να κάνει με την παράδοση, αλλά με αγώνες που αξίζουν και ανεβάζουν τον πήχη".

Οι δηλώσεις του Simon Long έρχονται είκοσι μέρες πριν τη συνεδρίαση του Παγκοσμίου Συμβουλίου του Motorsport (στις 8 Μαρτίου 2011) στην οποία το Συμβούλιο της FIA θα κληθεί να εγκρίνει το πρώτο προσχέδιο του προγράμματος του WRC 2012.

Το φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι αποτελείται από 13 αγώνες, εκ των οποίων μόνο οι τέσσερις (Μεξικό, Ιορδανία, Αργεντινή, Αυστραλία) διεξάγονται εκτός Ευρώπης. Η Ελλάδα με το Ράλι Ακρόπολις περιλαμβάνεται στις ευρωπαϊκές χώρες που φιλοξενούν φέτος το WRC, μαζί με τη Σουηδία, την Πορτογαλία, την Ιταλία, τη Φινλανδία, τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ισπανία και τη Βρετανία.
auto.in.gr

Εξατμισεις αυτοκινητων

ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ-ΚΑΤΑΛΥΤΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ