Tuning

21/2/11

F1 2011, Δοκιμές Βαρκελώνης, 3η μέρα: Ο Nico Rosberg στην κορυφή

 Την ευκαιρία να δοκιμάσουν τα νέα "ενδιάμεσα" ελαστικά βροχής απέκτησαν οι ομάδες της Formula 1 μετά την πρωινή βροχή σήμερα στη Βαρκελώνη, κατά την τρίτη ημέρα των χειμερινών δοκιμών του σπορ στην ισπανική πίστα. Όταν η άσφαλτος στέγνωσε, το απόγευμα, ο Nico Rosberg τοποθέτησε τη Mercedes W02 στην κορυφή.

Ο Γερμανός έκανε προσομοίωση δοκιμών κατάταξης και ο καλύτερος χρόνος του ήταν σχεδόν δύο δέκατα ταχύτερος από τον πρώτο χρόνο που είχε πετύχει τις δύο προηγούμενες μέρες –επίσης σε προσομοίωση δοκιμών κατάταξης- ο πρωταθλητής Sebastian Vettel με τη Red Bull RB7.

Ο Nico Rosberg τόνισε: "Οδεύουμε προς τη σωστή κατεύθυνση, αν και έχουμε ακόμα ορισμένα προβλήματα. Σήμερα μάθαμε πολλά και προοδεύσαμε αρκετά, οπότε τα πράγματα βελτιώνονται. Κάτι τέτοιο είναι αναμενόμενο, διότι στόχος μας το χειμώνα είναι να εξελίξουμε την αξιοπιστία του μονοθεσίου και όχι την απόδοσή του. Η ταχύτητα θα έρθει τις προσεχείς εβδομάδες".

Τόσο η πρωταθλήτρια όσο και η Ferrari, με τους Mark Webber και Felipe Massa στο κόκπιτ σήμερα, κατάφεραν να συμπληρώσουν 139 και 123 γύρους αντίστοιχα. Αυτή ήταν καλή είδηση για εκείνες, όχι μόνο για τα δεδομένα που συγκέντρωσαν σχετικά με τα ελαστικά βροχής, αλλά και ως απάντηση για τα προβλήματα αξιοπιστίας που αντιμετώπισαν μια μέρα νωρίτερα.

Αυτό δεν ίσχυε για τη McLaren. Ο Lewis Hamilton αναγκαζόταν να μπαίνει στην πίστα και αμέσως να επιστρέφει στα pits, ενώ δεν έκανε πολλές –ούτε ανεμπόδιστες- συστοιχίες αρκετών γύρων. Όπως και ο Nico Rosberg, αλλά και ο Vitaly Petrov (Renault) που πέτυχε το δεύτερο χρόνο, ο Αγγλος σημείωσε την τρίτη επίδοση της ημέρας σε στεγνή πίστα στα τελευταία λεπτά και σε προσομοίωση δοκιμών κατάταξης.

Ο πρωταθλητής του 2008, πάντως, δήλωσε ότι είναι κρίσιμο για τη McLaren να συμπληρώνει συστοιχίες άφθονων γύρων και προσομοιώσεις αγώνα με σταθερό γυρολόγιο, όπως κάνουν οι Ferrari και RBR: "Είναι πάντα σημαντικό στο ξεκίνημα της χρονιάς να κάνεις προσομοιώσεις αγώνα, με pit-stops. Αν μπορείς να κάνεις δύο σε μια μέρα, είναι φανταστικό.

Είναι τρελό! Ο Mark έκανε 140 γύρους, το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να γελάσω. Είναι απίστευτο, τα καταφέρνουν φανταστικά. Εμείς δεν καταφέραμε να κάνουμε τόσους γύρους, αλλά νομίζω ότι σταδιακά θα το πετύχουμε. Κάθε πρόβλημα αξιοπιστίας είναι ανησυχητικό, αλλά έχω σπουδαίους ανθρώπους γύρω μου που είναι ικανοί να επιλύσουν οτιδήποτε εμφανιστεί", κατέληξε.

Η Williams FW33 παρουσίασε ένα ακόμα (ηλεκτρικό) πρόβλημα και ο Pastor Maldonado είχε ένα τετ-α-κε στη βρεγμένη άσφαλτο, όπως και (δύο φορές) ο Felipe Massa και ο Sergio Perez της Sauber. Τέλος, ενθαρρυντικός ήταν για τη Lotus o 6ος χρόνος που πέτυχε με τον Jarno Trulli.

Για μία ακόμη φορά ο Daniel Ricciardo ήταν εντυπωσιακός, κάνοντας δοκιμές με την Toro Rosso – ειδικά με slicks ελαστικά όταν η πίστα άρχισε να στεγνώνει. Τότε τη θέση του Αυστραλού πήρε, για το απόγευμα και για τη στεγνή πίστα, ο Sebastien Buemi.

F1 2011 – ΧΕΙΜΕΡΙΝΕΣ ΔΟΚΙΜΕΣ
ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ - ΤΡΙΤΗ ΜΕΡΑ

1. Rosberg (Mercedes) 1:23.168 – 92 γύροι
2. Petrov (Renault) +0.295 - 93 γύροι
3. Hamilton (McLaren) +0.690 - 93 γύροι
4. Maldonado (Williams) +1.647 - 60 γύροι
5. Webber (RBR) +1.827 - 139 γύροι
6. Trulli (Lotus) +2.286 - 48 γύροι
7. Perez (Sauber) +2.389 - 115 γύροι
8. Sutil (Force India) +2.552 - 102 γύροι
9. Buemi (STR) +2.987 - 31 γύροι
10. Massa (Ferrari) +3.340 - 123 γύροι
11. Glock (Virgin) +3.430 - 97 γύροι
12. Mondini (Hispania) +5.010 - 39 γύροι
13. Ricciardo (STR) +5.161 - 42 γύροι
14. Karthikeyan (Hispania) +7.554 - 32 γύροι
auto.in.gr

Εξατμισεις αυτοκινητων

ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ-ΚΑΤΑΛΥΤΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ