Tuning

14/3/11

F1 2011: Η νέα Hispania F111 στη Βαρκελώνη

Έστω και για μία ημέρα, η Hispania Racing Team θα καταφέρει να συμμετάσχει με το νέο της μονοθέσιο στις χειμερινές δοκιμές της Formula 1. Η ομάδα της Μαδρίτης έκανε αγώνα δρόμου για να καταφέρει να κατασκευάσει και εντέλει να παρουσιάσει τη F111 σήμερα (11/03), στην πίστα της Βαρκελώνης.

Θυμίζουμε ότι η HRT είχε συμφωνήσει με την Toyota να συνεργαστούν για τη δημιουργία του μονοθεσίου, αλλά η ιαπωνική εταιρεία διέκοψε τη συνεργασία λόγω καθυστέρησης καταβολής των οφειλών από την Hispania.

Έπειτα από αυτό, η HRT αποφάσισε να κατασκευάσει μόνη της το μονοθέσιο του 2011 και το πρόγραμμα ανέλαβε ο πολύπειρος Geoff Willis, πρώην σχεδιαστής των Williams, B.A.R, Honda και Red Bull. Θυμίζουμε ότι η F111 χρησιμοποιεί κινητήρες της Cosworth.

"Η στρατηγική μας είναι να είμαστε αξιόπιστοι, να τερματίζουμε στους αγώνες, να έχουμε έμπειρους οδηγούς και να εκμεταλλευόμαστε συγκεκριμένες περιστάσεις" είπε ο διευθυντής της ομάδας, Colin Kolles.

"Ελπίζω οι αγώνες να έχουν ενδιαφέρον, με τα ελαστικά. Ίσως σε ένα γύρο να μην είμαστε γρήγοροι όσο οι υπόλοιποι, αλλά απομένει να δούμε στους αγώνες – πόσα pit-stops θα χρειαστούν οι άλλοι, πόσα εμείς. Το μονοθέσιό μας είναι σημαντικά ταχύτερο από το περσινό" συμπλήρωσε ο Γερμανός.

Ακόμη, εξέφρασε την άποψη ότι η απόκτηση του Tonio Liuzzi θα αποδειχθεί μια από τις κρισιμότερες παραμέτρους προόδου της ομάδας, δεδομένης της εμπειρίας του Ιταλού στην εξέλιξη ενός μονοθεσίου, και κατέληξε λέγοντας ότι η HRT έχει εξασφαλίσει τον προϋπολογισμό της για το 2011.

Το έτερο μονοθέσιο θα οδηγεί ο Ινδός Narain Karthikeyan, που επιστρέφει στη Formula 1 έχοντας εξασφαλίσει τη χορηγία της ινδικής αυτοκινητοβιομηχανίας Tata. Τέλος, το χρωματισμό του νέου μονοθεσίου έχει επιμεληθεί ο Daniel Simon, σχεδιαστής του Hollywood.
auto.in.gr

Εξατμισεις αυτοκινητων

ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ-ΚΑΤΑΛΥΤΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ