Tuning

30/4/11

Αινιγματικός ο Valentino Rossi για τη Ducati GP12

Αρκετές μέρες μετά την πρώτη τους επαφή με τη νέα Ducati GP12 των 1.000 κυβικών εκατοστών, που θα οδηγούν στο MotoGP του 2012, οι Valentino Rossi και Nicky Hayden μίλησαν για πρώτη φορά με λεπτομέρειες για τη νέα desmosedici.

Τα λόγια του Ιταλού ήταν κάπως αινιγματικά: "Μου αρέσει ο κινητήρας των 1.000 κ.εκ. Είναι σαν να γυρίζουμε λίγο στο παρελθόν και έχει πολλή ροπή από χαμηλά και μου αρέσει πολύ η μοτοσικλέτα. Το πλαίσιο είναι παρεμφερές με της GP11, συνεπώς παρεμφερής είναι και η συμπεριφορά της. Αλλά η προτεραιότητα αυτών των δοκιμών ήταν να καταλάβουμε τον κινητήρα".

Σε ανάλογο ύψος, ο N. Hayden συμπλήρωσε: "Την οδήγησα μόνο για ένα απόγευμα, αλλά το διασκέδασα. Είναι δύσκολο να οδηγείς στην πίστα μόνος σου και μέχρι να βρεθούμε μαζί με τον ανταγωνισμό είναι δύσκολο να γνωρίζουμε [πόσο αποδοτική είναι η GP12].

Όμως έπρεπε να αρχίσουμε από κάπου και νομίζω ότι βρήκαμε ήταν καλό ξεκίνημα. Ο κινητήρας είχε καλή σύνδεση με το γκάζι και σίγουρα υπάρχουν πολλά για να παίξεις. Σε ορισμένες στροφές ανασηκωνόταν λίγο περισσότερο ο μπροστινός τροχός".

Για το 2011
Στο μεταξύ, σχετικά με την απόδοση της Ducati στο φετινό πρωτάθλημα, ο Jeremy Burgess (αρχιμηχανικός τον Valentino Rossi) είπε ότι ο "γιατρός" θα είναι σε θέση να διεκδικεί νίκες στα Grands Prix στο δεύτερο μισό της χρονιάς, το καλοκαίρι.

Για το σκοπό αυτό, τη Δευτέρα (2/05) μετά το GP Πορτογαλίας ο Valentino Rossi θα παραμείνει στην πίστα του Estoril για να δοκιμάσει αρκετά νέα εξαρτήματα της Ducati GP11, όπως το νέο πλαίσιο και τον ανανεωμένο της κινητήρα, ώστε να βρει λύσεις για το μεγάλο πρόβλημα αστάθειας του μπροστινού μέρους της μοτοσικλέτας.

Επιπλέον, μέχρι το καλοκαίρι ο Valentino Rossi αναμένεται να έχει ανακτήσει πλήρως τη φυσική του κατάσταση, μετά τη χειρουργική επέμβαση στον ώμο στην οποία υπεβλήθη το Νοέμβριο του 2010, επτά μήνες μετά την πτώση του κατά τη διάρκεια προπόνησης με μοτοσικλέτα Motocross.

"Δεν νομίζω ότι θα δείτε τον καλύτερό μας εαυτό στο πρώτο μισό της χρονιάς", είπε ο Jeremy Burgess. "Ξέρουμε ότι η φυσική κατάσταση Valentino θα βελτιωθεί, αλλά πρέπει να μετρήσουμε τους εαυτούς μας απέναντι στους ταχύτερους. Ο πρώτος μας στόχος είναι η Yamaha και μετά θα κυνηγήσουμε τη Honda", κατέληξε ο Αυστραλός.
auto.in.gr

Εξατμισεις αυτοκινητων

ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ-ΚΑΤΑΛΥΤΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ