Tuning

11/5/11

Νέες αμφιβολίες για το μέλλον του Michael Schumacher στη F1

Μια δήλωση του Michael Schumacher μετά το GP Τουρκίας και πολλές ακόμα πρώην οδηγών της F1, σε συνδυασμό με τη φετινή αδυναμία του 42χρονου να ακολουθήσει το ρυθμό του ομολόγου του στη Mercedes GP, Nico Rosberg, παρέσυρε εκ νέου τον ευρωπαϊκό Τύπο σε δημοσιεύματα περί αποχώρησης του "Schumi" από τη Formula 1 στο τέλος του 2011.

"Δεν υπάρχει και τόση χαρά αυτή τη στιγμή, παρά μόνο λίγη δράση" είπε ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής μετά τον αγώνα της Πόλης, στον οποίο τερμάτισε στην 12η θέση. Ο Nico Rosberg, αντίθετα, πέτυχε την 3η θέση της εκκίνησης και τερμάτισε 5ος, διεκδικώντας ακόμα και μια θέση στο βάθρο.

Ο πρώην ομόλογός του M. Schumacher στη Benetton στα έτη 1994-'95, Johnny Herbert, είπε: "Δεν είναι πια ο καλύτερος οδηγός στην πίστα. Ο Schumacher δεν έχασε τίποτα από την ικανότητά του, απλώς οι οδηγοί της νέα γενιάς είναι καλύτεροί του. Το επίπεδο που απαιτείται για να κερδίζεις στη F1 ανέβηκε και δεν είναι σε αυτό το επίπεδο πια.

Δεν επέστρεψε (σ.σ.: στη Formula 1 το 2010) απλώς για να βρίσκεται κάπου στη μέση. Το όνειρό του είναι να κερδίσει ξανά και να κάνει τη Mercedes νικήτρια, αλλά τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν έτσι και θα με εξέπληττε αν επέλεγε να συνεχίσει".

Μετά το GP Τουρκίας ο πρώην ήρωας των τιφόζι δέχθηκε σκληρή κριτική από τον ιταλικό Τύπο. "Προσπερνούσαν τον Schumacher από όλες τις πλευρές και χαλούσε τους αγώνες των άλλων" έγραψε η Repubblica. "Πονάει να βλέπεις τον Schumacher σε τέτοια κατάσταση", ανέφερε η Corriere dello Sport.

Ανάλογα ήταν τα σχόλια και των γερμανικών μέσων ενημέρωσης, ενώ στη Βρετανία ο σχολιαστής του BBC και πρώην οδηγός της F1, David Coulthard, δήλωσε πως ο M. Schumacher "...πρέπει να αρχίσει να διερωτάται. Δεν μπορείς να σταματήσεις το χρόνο".

Στήριξη της Mercedes GP
Σε αντίθεση με όλα τα παραπάνω, η ομάδα του Γερμανού οδηγού, Mercedes GP, φρόντισε να κόψει κάθε αμφισβήτηση προς το πρόσωπο του 42χρονου. "Όταν ένας επτά φορές πρωταθλητής σαν τον Michael Schumacher δεν έχει επιτυχίες, η κριτική πέφτει σαν βροχή πάνω του" είπε ο Αντιπρόεδρος και Αγωνιστικός Διευθυντής της Mercedes-Benz, Norbert Haug, στο αγγλικό περιοδικό Autosport.

"Καταλαβαίνω το λόγο. Ο κόσμος περιμένει την ανώτατη απόδοση από τον Michael και τη Mercedes κι αυτό συμβαδίζει και με τους δικούς μας στόχους. Η ανάλυση των χρόνων που πέτυχε ο Michael στην Κωνσταντινούπολη δείχνει ότι είχε καλό ρυθμό.

Χωρίς την επαφή που είχε [με τον Vitaly Petrov] στο δεύτερο γύρο και χωρίς το χρόνο που έχασε με την αλλαγή της εμπρός πτέρυγας, είχε την ταχύτητα να τερματίσει στην έκτη ή στην έβδομη θέση. Η ταχύτητά του αυτή δεν είναι μια ευχή μας, αλλά η πραγματικότητα. Με αυτή τη δυναμική, τα αποτελέσματα θα έρθουν.

Πιστεύουμε στην ομάδα μας, πιστεύουμε στους οδηγούς μας και εργαζόμαστε με ηρεμία και αφοσίωση για να πετύχουμε τους στόχους μας. Όπως κάθε άλλη επιτυχημένη ομάδα πριν από εμάς, χρειαζόμαστε χρόνο για να μάθουμε και να εξελιχθούμε", κατέληξε ο Γερμανός.

Θυμίζουμε ότι ο Michael Schumacher έχει συμβόλαιο με τη Mercedes GP μέχρι το τέλος του 2012 και ο ίδιος έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι σκοπεύει να το εκπληρώσει.
auto.in.gr

Εξατμισεις αυτοκινητων

ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ-ΚΑΤΑΛΥΤΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ