Tuning

11/5/11

Η Williams σε συζητήσεις με τη Renault για το 2012

Η Williams εξετάζει εκ νέου το ενδεχόμενο χρήσης των κινητήρων της Renault στη Formula 1 από το 2012 και η γαλλική εταιρεία επιβεβαίωσε ότι βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την ομάδα του Grove, καθώς και ότι επιθυμεί και μπορεί να προμηθεύει με κινητήρες και τέταρτη ομάδα στο σπορ.

Η Renault Sport πούλησε φέτος τις τελευταίες μετοχές που είχε από την ομάδα Renault GP, στην εταιρεία Genii Capital και στην αυτοκινητοβιομηχανία Lotus Cars. Οι Γάλλοι είναι πλέον αποκλειστικά και μόνο προμηθευτές κινητήρων στη F1, συγκεκριμένα στις ομάδες Red Bull, Renault GP και Team Lotus.

Ο διευθύνων σύμβουλος της γαλλικής Renault Sport, Jean Francois Caubet, είπε ότι διαπραγματεύεται με ορισμένες ομάδες για την προμήθεια κινητήρων και ότι μία εξ αυτών είναι η Williams. "Στόχος μας είναι να έχουμε τέσσερις ομάδες του χρόνου", δήλωσε ο Γάλλος.

Για να συμβεί αυτό, πρέπει να υπάρξει η έγκριση της FIA διότι μια εταιρεία κατασκευής κινητήρων δεν επιτρέπεται να προμηθεύει περισσότερες από τρεις ομάδες της Formula 1.

Ο συνιδιοκτήτης της Williams F1, Toto Wolff, δήλωσε: "Το γεγονός ότι ο κινητήρας [Cosworth] ίσως να μην είναι όσο ισχυρός είναι ο Mercedes το ξέραμε εδώ και λίγο καιρό, αλλά αυτό είναι το τελευταίο θέμα που βρίσκεται υπό συζήτηση".
auto.in.gr

Εξατμισεις αυτοκινητων

ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ-ΚΑΤΑΛΥΤΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ