Tuning

11/8/11

Επίσημη πρώτη στη Φρανκφούρτη για το Suzuki Swift Sport

Την 64η έκθεση της Φρανκφούρτης που θα πραγματοποιηθεί στα μέσα Σεπτεμβρίου στη γερμανική πόλη επέλεξε η Suzuki για την πρεμιέρα της sport εκδοχής του δημοφιλούς supermini της.

Ο λόγος για το Suzuki Swift Sport το οποίο αφού έδωσε τα διαπιστευτήρια της επερχόμενης παρουσίας του μέσω του Suzuki Swift Concept-S που αποκαλύφθηκε στην έκθεση της Γενεύης το Μάρτιο του 2011, ετοιμάζεται να πάρει μια θέση στη γκάμα της ιαπωνικής φίρμας μετά και την επίσημη πρεμιέρα του στη γερμανική έκθεση.

Το Suzuki Swift Sport δείχνει αρκετά πιο προσγειωμένο, όπως ήταν αναμενόμενο, σε σύγκριση με το concept car στο οποίο βασίστηκε ωστόσο, μερικές πινελιές αναλαμβάνουν να αναδείξουν το sport προσανατολισμό διαφοροποιώντας το αισθητικά από τη "συμβατική", γνώριμη έκδοσή του.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι η φαρδύτερη γρίλια, ο χαμηλότερα τοποθετημένος προφυλακτήρας και οι εντονότερες γραμμές στα κατώτερα πλευρικά τμήματα και η μεγαλύτερη αεροτομή, ενώ αντιστοίχως αναβαθμισμένο αναμένεται και το εσωτερικό το οποίο, σύμφωνα με τη Suzuki, "θα εμπλουτιστεί με σχεδιαστικά στοιχεία που να αντιστοιχούν στον προσανατολισμό του αυτοκινήτου ενισχύοντας την οδηγική ευχαρίστηση".

Την τελευταία εγγυώνται οι νέες ρυθμίσεις των αναρτήσεων που έχουν πιο σκληρά αμορτισέρ και μικρότερο ύψος εξασφαλίζοντας δυναμικότερη οδική συμπεριφορά.

Το Suzuki Swift Sport θα εφοδιάζεται με έναν ατμοσφαιρικό βενζινοκινητήρα χωρητικότητας 1,6 λίτρων ο οποίος θα συνδυαστεί με χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων.

Το μηχανικό σύνολο έχει σχεδιαστεί αποκλειστικά για τη συγκεκριμένη έκδοση και αποδίδει 138 ίππους, ήτοι 13 ίππους περισσότερους σε σχέση με τον προκάτοχό του, και 160 Nm ροπής. Αυτό συνεπάγεται ότι το Swift Sport θα χρειάζεται περίπου 8,5 δευτερόλεπτα για να επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα.
auto.in.gr

Εξατμισεις αυτοκινητων

ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ-ΚΑΤΑΛΥΤΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ