Tuning

5/9/11

Το νέο αγωνιστικό Nissan GT-R GT3

Έκανε το ντεμπούτο του σε αγώνα αντοχής στη Γαλλία

Το Nissan GT-R GT3 έχει δεχτεί βελτιώσεις για να προσφέρει τις καλύτερες δυνατές επιδόσεις σε αγώνες ταχύτητας αλλά και αντοχής.

To Nissan GT-R είναι παγκοσμίως γνωστό, ειδικά στο μηχανοκίνητο αθλητισμό. Το αγωνιστικό supercar τρέχει σε φημισμένα πρωταθλήματα αγώνων, μεταξύ άλλων το ιαπωνικό Super GT series και το GT1 World Championship της FIA.

Μπορεί το μοντέλο να μοιάζει σε μεγάλο βαθμό με το αυτοκίνητο παραγωγής, όμως στην πραγματικότητα είναι ένα καθαρά αγωνιστικό όχημα. Για το λόγο του αληθές, και οι δύο κατηγορίες (συμβατικά και αγωνιστικά) αυτοκινήτων κινούνται με το γνώριμο κινητήρα V8.



Όχι όμως τώρα πια! Το νέο GT-R αναπτύχθηκε αποκλειστικά από τη συνεργασία της Nismo (βελτιωτικός οίκος Nissan) και την ομάδα της JR-Motorsport. Το νέο αγωνιστικό απόκτημα της Nissan θα έχει το όνομα GT-R GT3. Η απόσταση του αμαξώματος από το έδαφος έχει μειωθεί, ενώ είναι εφοδιασμένο με τον υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα V6. Το αγωνιστικό προοριζόταν για τον αγώνα αντοχής «Blancpain Endurance Series» που πραγματοποιήθηκε στη Γαλλία. Μετά από 98 γύρους στην πίστα Magny-Cours και τις 3 ώρες πίεσης του αυτοκινήτου τερμάτισε 8ο από τους 35 συνολικά αγωνιζόμενους. Οι γνώμες των οδηγών Richard Westbrook και David Branham ήταν ιδιαίτερα θετικές για τη συμπεριφορά του αυτοκινήτου


Το σχέδιο του GT3 ξεκίνησε πριν από ένα χρόνο από τους βελτιωτές. Το ντεμπούτο του GT3 ήταν στον 3ωρο αγώνα αντοχής της Γαλλίας και έτσι εξηγούνται οι εκτενείς δοκιμές του αυτοκινήτου.

''newsbeast''

Εξατμισεις αυτοκινητων

ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ-ΚΑΤΑΛΥΤΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ