Tuning

21/11/11

Porsche Panamera GTS: Διαβολική σύμπτωση


Περισσότερη ισχύς, αποτελεσματικότερα φρένα, χαμηλωμένο πλαίσιο και ειδικά τροποποιημένη αερανάρτηση. Αυτά είναι μερικά μόνο από τα εξεζητημένα χαρακτηριστικά της ισχυρότερης ατμοσφαιρικής έκδοσης που έχει να παρουσιάσει -μέχρι σήμερα τουλάχιστον- η γκάμα της Porsche Panamera.

Διακριτικότερες είναι οι αλλαγές στο εξωτερικό τμήμα του αμαξώματος, όπου ξεχωρίζει το λογότυπο τις έκδοσης και οι σκουρόχρωμες λεπτομέρειες που έχουν προστεθεί στους προφυλακτήρες και τα μαρσπιέ.

Στο εσωτερικό τη διαφορά κάνουν το ανασχεδιασμένο τιμόνι με τους μοχλοδιακόπτες για τις αλλαγές των ταχυτήτων και οι δερμάτινες επενδύσεις, που καλύπτουν από άκρη σε άκρη τον τετραθέσιο θάλαμο επιβατών.

Προερχόμενος από τις ατμοσφαιρικές εκδόσεις του αυτοκινήτου, S και 4S, o V8 κινητήρας των 4,8 λίτρων αποδίδει πλέον 430 ίππους (30 περισσότερους), ενώ η μέγιστη τιμή της ροπής αυξήθηκε από τα 500 στα 520 Nm.

Μεταξύ άλλων, στον βασικό εξοπλισμό της Panamera GTS ανήκει το Sport Chrono Package, το οποίο βελτιώνει ακόμη περισσότερο τους χρόνους απόκρισης του συστήματος μετάδοσης (κιβώτιο διπλού συμπλέκτη επτά σχέσεων και σύστημα τετρακίνησης).

Με τη βοήθεια και του Sport Chrono Package, λοιπόν, το τετράθυρο coupe της Porsche επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε 4,5 δευτερόλεπτα, με την τελική ταχύτητα να σταματά στα 288 χλμ./ώρα.

Παρά τις εκρηκτικές επιδόσεις, η μέση τιμή της κατανάλωσης της Panamera GTS διατηρείται σε λογικά επίπεδα. Σε περίπτωση μάλιστα που στον εξοπλισμό προστεθούν τα ελαστικά μειωμένης αντίστασης κύλισης, περιορίζεται ακόμη περισσότερο στα 10,7 λίτρα/100 χλμ.Μ

Με τη σειρά τους, η αερανάρτηση και το Porsche Active Suspension Management αναλαμβάνουν να διαχειριστούν την επιπλέον ισχύ, ενισχύοντας ταυτόχρονα και το δυναμικό προφίλ της έκδοσης. Στην προσπάθεια αυτή συμμετέχουν τα σκληρότερα αμορτισέρ, το αυξημένο -κατά πέντε χιλιοστά- μετατρόχιο του πίσω άξονα, οι τροχοί των 19 ιντσών και το σύστημα πέδησης που προέρχεται από τις υπερτροφοδοτούμενες εκδόσεις του γερμανικού supercar.

H νέα έκδοση της Panamera πρόκειται να διατεθεί στην γερμανική αγορά τον Φεβρουάριο του 2012, κοστίζοντας 116.716 ευρώ

''autoin.gr''

Εξατμισεις αυτοκινητων

ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ-ΚΑΤΑΛΥΤΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ